13. kolo
18.11.2012 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nice porazilo Toulouse 1:0

Toulouse je v krizi. Prohrálo již čtvrtý zápas v řadě a nadále klesá tabulkou. V dohrávce třináctého kola překvapivě nestačilo na sestupem ohrožené Nice.

Les Violets se v posledních týdnech opravdu nedaří. Nejen, že vypadli ve čtvrtfinále Coupe de la Ligue, body nesbírají ani v nejvyšší francouzské soutěži. Po třetí ligové prohře v řadě klesli již na deváté místo. Naproti tomu Nice se v posledních zápasech ukazuje jako velice silný soupeř. Kromě postupu do čtvrtfinále Ligového poháru neprohrálo v lize již ve třech zápasech za sebou jdoucích a v tabulce se vyšvihlo již na jedenáctou pozici.

Nice bylo v prvním poločase o něco aktivnější než jeho soupeř a vytvořilo si několik polovičatých příležitostí. Blíže skórování se však v úvodním dějství přesto objevili hosté z Toulouse. Rána Jeana-Daniela Akpa Akpra se odrazila od brankové konstrukce zpět do hry. Na druhé straně se decentními pokusy prezentovali Jérémy Pied, Eric Bautheac a Dario Cvitanich. Olivier Blondel byl ale pokaždé připraven, žádná z těchto šancí by se navíc nemohla pokládat za stoprocentní. Domácí borci se k ofenzivě vrátili ihned po změně stran.

V samém úvodu si Blondel musel poradit s nebezpečným centrem Erica Batheace, Mahamane Traoré zase svůj pokus napálil snad až k Azurovému pobřeží. V 55. minutě se ranou z pětadvaceti metrů prezentoval Didier Digard, nicméně úvodní branky jsme se dočkali až o pět minut později.

Valentin Eysseric zahrával přímý kop z hloubi pole, balon dopadl přímo k nohám osamoceného Daria Cvitaniche a argentinský kanonýr poslal míč s lehkostí šajtlí za záda bezmocného Blondela - 1:0.

Nice mohlo svůj náskok zvýšit v 64. minutě. Nicméně hosty opět podržel pozorný Blondel, jenž přímý kop Bautheace zlikvidoval na brankové čáře. Domácí byli v celém utkání jasně lepším týmem, nicméně o dva body mohli nakonec v samém závěru přijít. Daniel Braaten svou hlavičkou na zadní tyči však Ospinovu branku pouze orazítkoval a Nice tak mohlo poslední tři minuty utkání dýchat volně.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele