17. kolo
12.12.2012 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Stade Brestois - Montpellier HSC 1:2

Montpellier po vítězství nad Ajacciem dokázal uspět i nad doma vždy nepříjemně hrajícím Brestem a poprávu si na své konto připsal další tři body. Domácí celek předvedl dost mizerný výkon, za který si úspěch nezasloužil. Byť se SB29 dost šťastně dostal do vedení, rychlá odpověď v podobě vlastní branky Martiala a Utaky rozhodly o konečném výsledku 1:2 ve prospěch MHSC.

Svěřencům kouče Reneho Girarda bylo úplně jedno, jak moc se daří jejich soupeři před vlastními fandy, a nastoupili na něj už od úvodních minut útočnou a atraktivní hrou. V 10. minutě poprvé hosté zahrozili, nicméně Camara poté, co chyboval stoper Baysse, selhal v koncovce a proti gólmanovi Thébauxovi neuspěl. SB29 naopak načal účet na druhé straně ve 14. minutě.

Do té doby se gólman Jourdren nemusel vůbec míchat do hry. Ben Basatovu šanci přitom mohl zlikvidovat stěží, ten se totiž dostal k míči jako slepý k houslím po centru od Baysseho, jakmile udělal velkou hrubici obránce Congré, a jediný hráč na hrotu pak pohodlně zavěsil. Montpellier ovšem srovnal stav celkem záhy. A vliv na to měla opět chyba obrany.

S neposedným terénem si zase neporadil Baysse, který po svém uklouznutí nabídl stoprocentku Cabellovi, nejlepšímu hráči na hřišti, jenž hlavně v první půli rozdával míče na všechny strany. Po této situaci vypálil na Thébauxe a ten stačil míč vyrazit. Už ale nepočítal s tím, že Martial zazmatkuje jako zelenáč poprvé přednášející před publikem a že ho nešikovně pošle do vlastní sítě.

V závěru lepší první půle ještě dvakrát zahrozil Grougi, s jeho dvěma pokusy si však velice dobře poradil Jourdren. Montpellier následně poslal do vedení v 57. minutě Utaka. Až příliš prostoru dostalo hostující levé křídlo, které se samo před Thébauxem svou pravačkou nemohlo mýlit. Asistenci na tomto gólu měl Belhanda, rovněž ze strany Brestu trestuhodně nevšímavý hráč.

Domácí ve zbývajícím čase nenavázali na svůj výkon z předchozího zápasu, kde dokázali derby s Rennes dotáhnout do remízy. Girardovi hoši se směrem dopředu příliš nehnali a pohodlně si dokráčeli pro tři body. A to navíc po hodině hry mohl dávno rozhodnout, Camara, jehož dvě nebezpečné střely, druhá hlavou, za brankovou čárou neskončily.

Autor: Patrik Sandev / sports.fr

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

za ten kurz jasná 1

Reagovat
Marv

v handicapu 5,5

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele