37. kolo
18.05.2013 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Reims - FC Lorient 1:0

Remeš díky penaltě Krychowiaka z prvního poločasu porazila Lorient 1:0 a zajistila si tak prvoligovou účast i pro další rok.

Jeden z historicky nejslavnějších francouzských celků vstoupil do letošní sezony jako nováček, ale několik sérií výborných výsledků zajistilo, že poslední kolo proběhne zcela bez stresu - momentálně má Fournierův tým pětibodový náskok na sestupové pozice.

Domácí zahájili utkání způsobem, jaký by se dal očekávat od týmu, který bojuje o holý život, a hostující gólman Fabien Audard musel vynikajícím zásahem likvidovat hlavičku Gaetana Courteta. Courtet následně vyslal do šance Nicolase de Prévilleho, ale i s touto situací si Audard poradil na jedničku.

Courtet byl v úvodních minutách vůbec nejdůležitějším mužem utkání, a opět se to potvrdilo v okamžiku, kdy osamocen ve vápně pálil přímo do hostujícího gólmana. Audardův vynikající výkon však nakonec potopila penalta, kterou způsobil Lamine Gassama, jenž ve vápně poslal k zemi Diega - a Krychowiak zkušeně proměnil.

Domácí byli lepším týmem i po pauze; pas Aissy Mandiho našel Courteta, jehož hlavička mířila jen těsně mimo. Audard se následně předvedl dalším vynikajícím zákrokem, když vyrazil Ayitého dobře mířený přízemní volej. Lorient se osmělil až čtvrt hodiny před koncem, kdy zahrozil Benjamin Corgnet - i on však mířil mimo tři tyče.

A když domácí gólman Kossi Agassa ve své první vážné akci zápasu zlikvidoval tvrdý projektil Kévina Monnet-Paqueta, bylo už jasné, že všechny body - a tím pádem i jistota záchrany - zůstanou doma v Remeši.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele