14. kolo
24.11.2012 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Remeš hrála s Brestem bez branek

Brest se ve čtrnáctém kole konečně dočkal. Poprvé v letošní sezoně získal bod z venkovního hřiště. Proti nováčkovi z Remeše navíc bylo hostující mužstvo po celou dobu utkání lepším celkem.

Brest vstupoval do utkání s tragickou statistikou v zádech: nula bodů ze sedmi ligových zápasů, pouze tři vstřelené branky. Žádný jiný prvoligový tým na tom na hřištích soupeřů nebyl hůře. Na Stade Auguste Delaune se však Brestu konečně podařilo toto prokletí prolomit.

A bodový zisk mohl pro mužstvo Landryho Chauvina vypadat ještě o něco lépe: vždyť v druhém poločase hosté trefili břevno, nesmíme opomenout ani několik promeškaných, přitom velice nadějných šancí.

Pouze čtyřikrát dostali fanoušci na stadionu v Remeši příležitost k mírnému zabučení, pouze čtyřikrát se jedno z mužstev dostalo do jakéhos takéhos zakončení. Dvě příležitosti domácích reprezentoval nejdříve Antoine Devaux, jehož vychytal gólman Alexis Thébaux, a Diego, jehož dalekonosný pokus z konce prvního poločasu přeletěl branku.

Přesně mezi těmito dvěma událostmi se dvou příležitostí dočkali také hosté. Jako první se prezentoval český záložník Mario Lička, na jeho pokus potřeboval brankář Kossi Agassa hned dva pokusy, gólman domácích musel následně zasahovat i proti ráně pravačkou Benoita Lesoimiera.

Druhá půle znamenala zvrat, a to na stranu hostujícího Brestu. Ten měl velikou smůlu, když se vedení neujal v 53. minutě. Lesoimier využil centru Paula Baysseho, svou ranou z první již překonal bezmocného Kossiho Agassu, balon se nakonec však zastavil na brankové konstrukci.

Na druhé straně kryl Thébaux ránu Floyda Ayitého, nicméně nebezpečnější byli stále hostující borci. Neuvěřitelný zákrok předvedl v 68. minutě reprezentační gólman Toga, jenž fantasticky vykryl ránu Kamela Chafniho z pětadvaceti metrů. Na druhé straně Remeš, která snad vyhlížela první vítězství z posledních šesti utkání, zahrozila opět Ayitém, ani tentokrát si však útočník domácích s Thébauxem neporadil.

Poslední příležitost spadla do klína hostujícím fotbalistům, avšak i na ni dokázal Kossi Agassa vyzrát. Tožský brankář zlikvidoval ránu svého krajana Jonathana Ayitého, mladšího bratra Floyda na druhé straně barikády, a zajistil tak svému týmu alespoň remízu 0:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele