16. kolo
08.12.2012 20:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Stade Brestois 2:2

Skvělou podívanou se čtyřmi góly viděli diváci v Rennes, kam zavítal jeho bretaňský sok z Brestu. Domácí byli po celou dobu lepším týmem, nakonec ale o konečné remíze 2:2 rozhodla trefa náhradníka Charlisona Benschopa. Hostům se zkrátka vyplatilo hrát na brejky a zaslouženě slaví svůj druhý bod zvenku.

Už první půle naznačovala, že zápas nabídne hezký fotbal. Do úvodních minut lépe odstartovalo Rennes, které jen díky koncovce na soupeřovu dezorientovanou obranu nevyzrálo. Pajotovu střelu vyrazil Thébaux, po následném rohovém kopu si na hostujícím gólmanovi vylámal zuby také hlavičkující Théophile-Catherine.

Brest poprvé zahrozil po čtvrthodině hry. Touré si dokázal parádně poradit na pravé straně, poslal prudkou přihrávku skrz malé vápno až na zadní tyč, kde se zjevil Ben Basat, ten ale míč netrefil dobře a zamířil jen mimo. Po půlhodině hry zahrozil Alessandrini, nejlepší hráč zápasu, Thébaux proti němu ovšem skvěle vyběhnul.

O minutu později mohl sudí Gautier nařídit pokutový kop, nicméně souboj Baysseho s Alessandrinim, do něhož hostující bek drkl, aby nemohl zasáhnout centr Erdinca, byl podle něho naprosto v pořádku. Do přestávky ještě SB29 zazlobil ve své největší šanci, po přihrávce od Baysseho však Grougi mířil jen do rukavic brankáře Costila.

Jestli už první dějství bylo hodně zajímavé, tomu druhému se nemohlo vůbec rovnat. Jeho prvních deset minut bylo přímo strhujících. Nejprve pálil nad hostující Mendy, na druhé straně ihned na to z dalšího protiútoku Féret dokázal balón prostrčit na Erdinca, který z vyložené pozice, zato však z otočky, pálil jen do Thébauxe.

V 54. minutě Brest, z jehož strany to nebyl typický defenzivní antifotbal, zazdil opravdu tutovou možnost. Ben Basat dostal až příliš prostoru, dokázal poslat pas na Ayitého, kterého si domácí beci vůbec nevšímali, ten se z voleje z blízkosti opřel do střely a nikdo vlastně nechápal, jak jí mohl poslat jen nad břevno. Následně ještě stačil minout i renneský Alessandrini.

V 62. minutě padla první branka utkání. Pajot parádně vyslal svou přihrávkou do běhu Féreta, jemuž nestačil Martial, ani brankář Thébaux, takže domácí záložník poté střílel do prázdné branky. O sedm minut později SRFC navýšil náskok po nádherné střele Alessandriniho levačkou a zdálo se, že si Antonettiho družina připíše tři body.

Chyba lávky. Hostům hodně pomohla snižující trefa Lesoimiera dvě minuty poté, jenž si udělal z Danzého kužel a technickou ránou prostřelil Costila. Tři minuty před koncem se hrdinou zápasu stal Benschop, jenž na hřiště dorazil na posledních jedenáct minut. A když Lesoimier po nakrátko rozehraném rohu našel jeho hlavu, nebylo co řešit.

V závěru ještě Brest dohrával o deseti mužích. Gautier, který nechával hře skvěle volný průběh, musel dvě minuty před koncem vylučovat. Sissoko totiž sestřelil nevybíravě protihráče, za což dostal žlutou kartu. To se však nelíbilo kapitánovi Kantarimu, který se za vehementní protesty musel po své druhé žluté pakovat ze hřiště.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele