18. kolo
15.12.2012 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Olympique Marseille 0:1

André-Pierre Gignac je zpět! Elitní střelec Marseille se vrátil na hřiště po vleklém zranění a oslavil to vítěznou brankou na půdě Toulouse, která posunula Marseille na dělené první místo.

Pro domácí to nebyl dobrý večer; nejenže prohráli, ale navíc dohrávali v devíti lidech, když už v první půli přišli o vyloučené Cheikha M'Bengueho a Francka Tabanoua. Marseille naopak potvrdilo zlepšenou formu po debaklu s Lorientem a navázalo na středeční úspěch v Bastii - a to ještě André Ayew neproměnil penaltu.

Diváci na Stade Municipal sice čekali na vítěznou branku až do druhého poločasu, ale ta k frustraci domácích příznivců pouze prodloužila čekání jejich týmu na výhru už na čtyři zápasy.

Les Violets přitom zaznamenali první šanci zápasu po 25 minutách, kdy Tabanou nacentroval do vápna a hlavičce Pavla Ninkova chyběla pouze větší přesnost - takhle ji z brankové čáry uklidil bránící Lucas Mendes. Vidina důležitých bodů se však začala hroutit už krátce poté, když M'Bengue nevybíravě fauloval Amalfitana a po právu byl poslán předčasně pod sprchy.

Ve 39. minutě si Franck Tabanou vyšlápl ve vápně na Jordana Ayewa a hosté dostali výhodu penaltového kopu - starší bratr faulovaného útočníka však pouze nechal vyniknout brankáře Ali Ahamadu. Tabanou si však nedal říct a ještě před přestávkou si připsal druhou žlutou - tentokrát za špatně načasovaný skluz na Roda Fanniho.

To vyústilo v okamžitou reakci Les Phocéens a Ahamada musel dokazovat svůj um proti dělovce Joeyho Bartona. Domácí gólman dlouho držel naděje svého týmu; krátce po startu druhé půle si na něm vylámal zuby také Mathieu Valbuena. Kýžený gól však přišel v 67. minutě - Jordan Ayew vyslal kolmici, kterou zpracoval Gignac a zakončil do levého horního rohu brány - 0:1.

Toulouse nicméně mohlo ještě vyrovnat - o šest minut později se k nebezpečné hlavičce dostal Jonathan Zebina, ale Steve Mandanda skvělou robinzonádou zajistil svému týmu všechny body.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

jsem strašně rád, že se Gignac vrátil ... nádherý gol

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.metacafe.com/watch/9563158/olm/

Jsou to zabijáci ti hráči Toulouse ...ale ten největší je Gignac, za jeho gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele