35. kolo
26.04.2014 17:00 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

AC Ajaccio - AS Monaco 1:4

Monako zvládlo souboj s posledním Ajacciem, pojistilo si druhé místo a zároveň odložilo oslavy titulu PSG, který bude muset v neděli vyhrát v Sochaux, aby o první příčku definitivně nepřišel. Hosté musí děkovat především Dimitaru Berbatovovi, který dvěma góly nasměroval svůj tým k povinnému vítězství.

Co se první půle týče, nepředvedl knížecí klub úplně jistý a povedený výkon. Ve druhém dějství se ale konečně rozstřílel Berbatov, a ačkoli Ajaccio snížilo zásluhou Talla, v závěru Kondogbia s Ocamposem přidali ještě další dva zásahy. Pokud tak Lille neskolí v neděli Bordeaux, o přímý postup Monako do Ligy mistrů nikdo nepřipraví.

Kouč Claudio Ranieri udělal oproti minulém klání s Nice tři změny v základní sestavě, od začátku nastoupili jak Abidal, tak Kondogbia s Riviérem. Zdálo se, že zvolení téhle jedenáctky jako by nebylo úplně tím nejlepším řešením. Prakticky v jediné gólové možnosti prvního poločasu se objevil Berbatov, jehož volej zastavil brankář Ochoa.

Domácí se prakticky celou první pětačtyřicetiminutovku jen bránili, o jedinou vážnější střelu mezi tři tyče se postaral Oliech, jehož ale vychytal pohotově gólman Subašič. V kabině Monaka bylo o přestávku asi živo. Takovým výkonem, jaký předvedli, by soupeře rozhodně neskolili, a tak do další části utkání nastoupili už se vší parádou.

Byť Tallo na úvod minul bránu, ASM následně přebral otěže střetnutí pevně do svých rukou. Centr z rohového kopu od Joaa Moutinha doplachtil přesně k Berbatovovi, který z blízkosti uklidil míč hlavou za brankovou čáru. Navýšit náskok mohl následně James Rodríguez, ztroskotal ovšem na výtečném Ochoaovi.

V 74. minutě se Berbatov prosadil podruhé. Riviére využil nepozornosti soupeřovy obrany, předložil balón parádně na svého spoluhráče do pokutového území, odkud Bulhar chladnokrevně zakončil. Korsičané se však nevzdávali, Lasneho pas nedokázal zachytit Toulalan, čehož využil Tallo, jenž snížil.

Jenže zkušené Monako se tímhle inkasováním rozhodit nenechalo a drama nakonec nepřipustilo. V 88. minutě Berbatov dobře zakombinoval s Joaem Moutinhem, následná přihrávka došla ke Kondogbiovi, který zaznamenal svou první branku v Ligue 1. Ve druhé minutě nastavení pak skóroval ještě Ocampos.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele