18. kolo
14.12.2013 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AC Ajaccio - FC Lorient 1:2

Ajaccio neudrželo v domácím prostředí remízu, díky čemuž zůstává o bod předposlední.

Někteří diváci možná litovali toho, že na zápas nedorazili až někdy po půlhodině hry, protože do té doby se na hřišti dělo pramálo zajímavého. Pak ale lorientský Lamine Gassama poslal vynikající balon za obranu, kde se schylovalo k souboji Aboubakar-Ochoa. Mexický gólman ve službách korsického klubu vyběhl z branky, jenže kamerunský střelec měl k míči blíže, a proto soupeře ladným obloučkem přehodil a hlavou usměrnil do odkryté svatyně - 0:1.

Ajaccio stihlo vyrovnat ještě v první půli. Po práci Bonnarta a Hengbarta se vyhnul ofsajdové pasti Salim Arrache a překonal Chaigneaua - 1:1. Po hodině hry pak Christian Gourcuff poslal na hřiště Jérémieho Aliadiéra. Mimochodem, kouč Lorientu dal tomuto svému svěřenci svůj hlas v anketě o Zlatý míč. Takže jej upřednostnil před jiným svým krajanem, Franckem Ribérym, jenž má nepochybně větší šanci uspět.

Nicméně Aliadiére za trenérovo gesto poděkoval tím nejlepším možným způsobem - vstřelil vítězný gól. Jak? Maxime Barthelme vykonal na levé straně spoustu užitečné práce, následně přihrál bývalému hráči Arsenalu a ten zblízka prostřelil Ochou - 1:2. V závěrečné čtvrthodině si domácí ještě vytvořili dvě slibné šance, ale jak Ricardo Faty, tak Eduardo byli vychytáni Florentem Chaigneauem, díky čemuž si jeho tým připsal na konto pátou výhru v řadě a prozatím okupuje 8. místo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient sice vyhrál a je osmej, ale letos to na útok na poháry nebude...ty body většinou byly získané nějak tak náhoudou, žádnej pěknej výkon....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele