37. kolo
10.05.2014 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

AC Ajaccio - Stade Reims 2:1

Sestupující Ajaccio nakonec zvládlo domácí rozlučku a po výhře 2:1 nad Remeší si alespoň trochu udobřilo zklamané fanoušky. O výhře rozhodli už v prvních šesti minutách Gadji Tallo a Grenddy Perozo; šlo o teprve čtvrtý tříbodový úspěch korsického celku v sezoně.

Kapitán Mehdi Mostefa před zápasem horlivě apeloval na své spoluhráče, aby společně poskytli fanouškům poslední možný důvod k radosti ve zpackané sezoně, a zdá se, že jeho slova v kabině zarezonovala. Svou trochou do mlýna přispěl i kouč Christian Bracconi, který oproti minulému víkendu (0:1 s Lorientem) vyslal na hřiště Talla za Aboubacara Camaru, a forvard z Pobřeží Slonoviny se mu rychle odvděčil.

Na počátku prvního gólu (3') byla situace ve středu pole, kde hostující Antoine Conte trestuhodně ztratil míč; toho se tak zmocnil Mostefa, probil se dopředu a pořádnou ránou protáhl rukavice Kossiho Agassy. Na Tallovu dorážku z voleje však už tožský gólman neměl nárok. Druhá trefa (6') přišla pro změnu po rohu, který rozehrál Pedretti, míč na zadní tyč prodloužil Ricardo Faty a Perozo jej dorážel do sítě bez sebemenších problémů.

Teprve za tohoto stavu jako by si remeští uvědomili, že se vlastně hraje; první šanci zaznamenali až ve 37. minutě, kdy se proti de Prévillemu skvělým zákrokem vytáhl Guillermo Ochoa. Další příležitost však už svěřenci Huberta Fourniera proměnili - čtyři minuty před pauzou načechral Claude Goncalves přesný pas na Gaëtana Courteta, který hlavičkoval na bránu. S tím si ještě domácí obranná linie poradila, proti dorážce Prince Onianguého však už byla bezmocná.

Ajaccio mohlo definitivně rozhodnout v 68. minutě, kdy dostalo možnost penalty - aktivní Tallo bojoval s Contem ve vápně o dlouhý míč a hostující obránce jej zasáhl rukou. Sudí Philippe Kalt se rozhodl takřka okamžitě, africký mladík však druhou trefu nepřidal; jeho pokus byl vyloženě slabý a Agassa si s ním bez problémů poradil. Hostující gólman na Talla vyzrál i po nadějném přečíslení o pět minut později. A když na druhé straně zahodil zřejmě největší šanci zápasu Nicolas de Préville, před nímž zblízka zívala prázdná brána, rozešly se oba týmy výsledkem 2:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele