38. kolo
17.05.2014 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - AC Ajaccio 3:1

Fotbalisté St. Étienne nenechali nikoho na pochybách, poslední Ajaccio skolili bez větších problémů 3:1, ale i tak na ně zbyla pouze čtvrtá příčka, z níž postupují do Evropské ligy. Třetí Lille si totiž Ligu mistrů pojistilo výhrou v Lorientu. Hosté zaznamenali poslední prvoligový čestný úspěch ve druhé minutě nastavení.

Svěřenci Christopheho Galtiera neměli v závěrečném kole nic ve svých rukou, mohli zkrátka jen doufat, že Dogy v Lorientu opětovně ztratí. Nestalo se. Ale i tak můžou být se čtvrtým místem nadmíru spokojeni. Pod Alpami věří, že příští účast v Evropské lize nedopadne tak mizerně jako letos.

Pro Les Verts je tahle sezóna jedna z nejúspěšnějších za posledních několik let. Čtvrté místo je jejich nejlepším výsledkem od roku 1988, ještě více je navíc může těšit fakt, že v tabulce jsou výše než úhlavní rival z Lyonu, a to poprvé od roku 1993! V Ajacciu naopak smutní, v Ligue 1 bude příští ročník působit už jen jeden korsický klub.

Ajaccio, loučící se po třech sezónách s nejvyšší soutěží, vstoupilo do utkání lépe. Domácí brankář Ruffier už v 10. minutě musel likvidovat Fatyho hlavičku po centru od Pedrettiho. Na druhé straně se naopak gólman Ochoa musel vyznamenat proti Erdincovi, jemuž příležitost parádně vytvořil Gradel.

Svěřenci Christiana Bracconiho ve 34 utkáních v řadě nedokázali udržet čisté konto. A že se jim to nepodaří ani tentokráte, ukázala 20. minuta. Gradel nejprve rozehrál rohový kop, míč se k němu ovšem vrátil, a tak ho poslal podruhé do vápna, kde už číhal Perrin a st. étiennský kapitán, nominovaný na mistrovství světa do Brazílie, nezaváhal.

Deset minut před obrátkou ASSE zvýšil již na 2:0. Gradel vyzrál na ofsajdovou past a následně z pravé strany poslal přízemní pas na Erdinca, který zaznamenal již čtvrtý gól z posledních třech utkání. Gradel si naopak připsal na své konto už osmou asistenci z posledních třinácti zásahů St. Étienne.

Lorient držel po prvním poločase nadějnou remízu 1:1 s Lille, takže se domácí na malou chvilku objevili i na třetí příčce. Poháněni tímto faktem přidali v 77. minutě další branku, Perrin zužitkoval rohový kop Gradela. O pár chvil později byla nařízená penalta po faulu Peroza na Gradela, avšak druhý jmenovaný trefil pouze tyčku.

V tu chvíli už Galtierova družina věděla, že se na třetí příčku neposune, LOSC totiž vývoj svého zápasu otočil jasně ve svůj prospěch. Radost jí přitom neudělal ani závěr zápasu, ve kterém o čistý štít přišel gólman Ruffier. Korsičané se prosadili díky Baradjimu, osmnáctiletému mladíkovi, jenž zamířil přesně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele