24. kolo
07.02.2015 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Stade Reims - FC Lorient 1:3

FC Lorient na zmrzlém povrchu porazil domácí Remeš, díky čemuž si vytvořil čtyřbodový náskok na sestupovou zónu.

V úvodu utkání přihrál Diego Regonato napříč vápnem svému spoluhráči De Prévillemu a vypadalo to, že svěřenci Jean-Luka Vasseura půjdou do vedení. Jenže Benjamin Lecomte si celou situací zvládnul zázračně pohlídat a balon vyrazil do bezpečí. Na druhé straně mohl po přihrávce čerstvé posily Romaina Philippoteauxe skórovat Walid Mesloub. Pro zakončení si ale určitě měl vybrat druhou (levou) nohu. Pak by s největší pravděpodobností balon neletěl mimo.

Tři minuty před závěrem první půle se hosté dožadovali po zásahu Placideho pokutového kopu, jenže rozhodčí Bastien zavelel, aby se hrálo dál. Míč se tak dostal až na levou stranu hřiště, odkud Diego Rigonato nacentroval na číhajícího Benjamina Moukandja, jenž byl na zadní tyči zcela neobsazen. Mohl tedy z voleje zacílit za Lecomteho záda - 1:0.

Lorientští mohli záhy vyrovnat, jenže to by nesměl ve výborné formě hrající Benjamin Jeannot trefit z nějakých pětadvaceti metrů pouze břevno. Vedení ale Remeši stejně vydrželo jen do 50. minuty. Nedorozumění v obraně po zaváhání gólmana Placideho využil Lamine Gassama, který šajtlí trefil přesně vzdálenější roh branky - 1:1.

O čtrnáct minut později napřáhl levačkou z dálky Raphaël Guerreiro a trenér Sylvain Ripoll se mohl po této parádní trefě znovu radovat - 1:2. Střelec branky se v závěru ještě proměnil v nahrávače, když utekl po levé straně a nacentroval na Jeannota, který si balon ideálně zpracoval, a vzápětí napálil do remešské brány - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele