7. kolo
23.09.2014 19:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Stade Reims - Olympique Marseille 0:5

Vypadá to, že hráči OM našli po dvou počátečních zaváháních společnou řeč s trenérem Marcelem Bielsou.

Olympique Marseille prostě pokračuje v krasojízdě! A s ním i André-Pierre Gignac, jenž se trefil osmkrát v sedmi zápasech. Tentokrát to odnesla Remeš, přičemž zmíněný kanonýr se na její devastaci podílel dvěma brankami, stejně jako ghanský kolega z útoku André Ayew. Klub z přístavního města si připsal pátou ligovou výhru v řadě, přičemž skóre z těchto duelů má skutečně parádní. 16:1!!!

Už po sedmi minutách hry si nedovoleně ve vlastní šestnáctce počínal Chris Mavinga a hosté dostali po jeho faulu na Dimitriho Payeta výhodu pokutového kopu. K míči se postavil právě André-Pierre Gignac a nedal! Nutno dodat, že penalta byla kopnutá tak, že Johnny Placide neměl příliš mnoho práce s tím, aby ji zneškodnil.

Nicméně aktuálně nejlepší střelec Ligue 1 si za promarněnou příležitost dlouho nadávat nemusel. Chuť si totiž spravil poprvé už o minutu později. Benjamin Mendy poslal před branku ideální centr, který Gignac uklidil hlavou do spodní části branky - 0:1. Jeho druhá branka pak následovala v minutě dvacáté, kdy k němu Placide vyrazil střelu Floriana Thauvina. A tenhle dáreček se prostě nedal odmítnout - 0:2.

Marseille nadále útočila, ovšem domácí gólman si tentokrát poradil jak s hlavičkou Ayewa, tak se šancí Brice Dja Djédjého. Remeš s první kloudnou příležitostí otálela až do závěru první půle, nicméně Prince Oniangué vystřelil přímo do středu branky, kde stál připravený Mandanda. Poločasové skóre tedy bylo pro Stade Reims ještě vcelku přijatelné.

Ve druhém poločase však vydrželo jen sedm minut. Pak přišla úvodní Ayewova chvíle. To už byl v brance Kossi Agassa, jenž nahradil zraněného Placideho. Nejprve si připsal úspěšný zásah proti střele Thauvina, avšak míč se záhy dostal k Dja Djédjému, který jej poslal Andrému Ayewovi, jehož hlavička byla neomylná - 0:3.

A neuběhla ani hodina hry a bylo to už o čtyři branky. Napřed sice Agassa znovu vychytal aktivního Thauvina, nicméně poté za jeho záda zakroutil svůj pokus Ayew. Steve Mandanda na druhé straně řešil za celý zápas v podstatě jen jednu nebezpečnou situaci, a sice nůžky Gaëtana Courteta. A pak, čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby, přišla chvíle Gianelliho Imbuly Wangy.

Ten se trefil tvrdou ranou z dobrých šestadvaceti metrů, čímž uzavřel účet na 0:5. OM má tak na kontě šestnáct bodů, vede ligu, ovšem před sebou má prestižní nedělní duel s ASSE. Remeš oproti tomu nenavázala na výhry proti Toulouse a Lorientu, kvůli čemuž se nyní nachází těsně nad sestupovými pozicemi. O víkendu se však setká s rozhodně hratelnějšími Métami.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
eden_h

1:3

Reagovat
Noustress

vau

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele