19. kolo
20.12.2014 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - Stade Reims 1:3

Remeš si vyšlápla na Rennes a domácí budou rozhodně rádi, že nyní následuje zimní přestávka, protože jejich forma začala mít poněkud sestupnou tendenci.

Z posledních čtrnácti ligových venkovních duelů vyhrála Remeš jeden jediný. Shodou okolností však v Lorientu, který se též nachází v Bretani. A svěřenci Jean-Luca Vasseura, snad i s tímto vědomím, začali aktivněji. Benjamin Moukandjo vyvolal v domácím vápně pořádní zmatek, ale zadáci si s tím nakonec přeci jen dokázali, byť se štěstím, poradit.

Poté vyzkoušel pozornost Benoita Costila záložník Antoine Devaux, ovšem ten s přehledem jeho pokus kryl. Pět minut před pauzou se poprvé připomněli i hráči Les Rouges et Noirs. Jmenovitě to byl Christian Brüls, jenže Franck Signorino jeho střelu ukázkově zblokoval. Tým Philippa Montaniera se však přeci jen dočkal ještě v první půli.

Na přímý kop Brülse si nejvýše naskočil mozambický obránce Mexer a velice razantní hlavičkou nedal Johnnymu Placidemu příležitost zasáhnout - 1:0. Přesný centr tedy přinesl vedení. A kdyby se to samé povedlo hned po změně stran Brülsovi i s přihrávkou na ve vápně zcela neobsazeného Paul-Georgese N’Tepa, s největší pravděpodobností by to bylo 2:0.

V 59. minutě přišel na hřiště Chris Mavinga, bývalý hráč Rennes. A o pouhých šest minut později nacentroval na Gaëtana Charbonniera, který vyrovnal - 1:1. Rennes bylo z vyrovnávací trefy evidentně pořádně zakřiknuté. Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby tak dali domácí příležitost Odaïru Fortesovi, aby si seběhl z levé strany do středu a z dobrých třiceti metrů vyslal na Costila pumelici, která skončila přesně v rohu branky - 1:2. Vskutku nádherná branka.

N’Tep poté měl po svém akrobatickém pokusu blízko k vyrovnání. Ovšem obránce Antoine Conte stál přímo tam, kde stát měl. V 90. minutě si pak ještě Nicolas De Préville zaběhl za Sylvaina Armanda a placírkou pečetil skóre zápasu na 3:1 z pohledu svého klubu, který se tak bodově (28) dotáhl v tabulce na svého soupeře.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele