38. kolo
23.05.2015 21:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Toulouse FC - OGC Nice 2:3

Souboj mezi dvěma týmy, které si zajistily záchranu až na posledních chvíli, nabídl skvělou podívanou a trochu překvapivě i výhru Nice. Les Aiglons si z Toulouse odvážejí tři body po výsledku 3:2, pod nějž se hlavní měrou podepsal autor dvou branek Éric Bauthéac..

Hosté přitom v Okcitánii vedli už 3:0, vedle Bauthéaca (34' a 53') se totiž poprvé v sezoně trefil i mladý útočník Néal Maupay (8'). Až za tohoto stavu začalo Toulouse adekvátně reagovat a díky brankám Wissama Ben Yeddera (80') s Óscarem Trejem (82') stáhlo skóre alespoň na 2:3. Výhra vystřelila Nice na solidní jedenáctou příčku, Toulouse zakončuje sezonu sedmnácté.

Les Aiglons měli po celou sezonu řadu problémů, efektivita však mezi ně nikdy nepatřila, a to se potvrdilo i dnes. Teprve osmnáctiletý Maupay nastoupil letos teprve potřetí, už po osmi minutách však uzmul odražený míč a pohotově jej uklidil za záda domácího gólmana Aliho Ahamady. Podruhé se Nice prosadilo z brejku po neúspěšném rohu Toulouse: Carlos Eduardo našel Bauthéaca, který potvrdil svoji slušnou formu parádním finišem.

Domácím se určitě ulevilo, že už nemohou sestoupit; jejich soupeř totiž střílel góly s nečekanou lehkostí, což se potřetí potvrdilo krátce po změně stran. Bauthéac tentokrát zakončoval z přímého kopu; pod branku se výrazně podepsal i laxní Ahamada. Až za tohoto stavu našli svěřenci Dominique Arribagého půdu pod nohama a začali stahovat hostující náskok - branka Ben Yeddera, který využil nedorozumění mezi Didierem Digardem a gólmanem Mouezem Hassenem, a nádherný Trejův finiš však nakonec pouze snížily na konečných 2:3.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Man City- Southampton 2

Nurnberg-Alen 2

Heidenheim-Aue 2

Galatasaray-Besiktas 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele