2. kolo
15.08.2015 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Angers SCO - FC Nantes 0:0

Obnovené Derby de l'Ouest - hrané na prvoligové scéně poprvé po dlouhých 22 letech - nakonec vítěze nepřineslo. Domácí Angers sice bylo lepším týmem a mělo rozhodně více šancí skórovat, Nantes však nakonec na nepřátelském stadionu ubojovalo cennou remízu 0:0.

Ve skutečnosti se Les Angevins a Les Canaris potkávali nedávno ve druhé lize, kde právě SCO ovládlo poslední tři vzájemné duely, a i dnes to vypadalo, že budou mít navrch. První šanci zahodil už v 10. minutě senegalský obr Cheikh N'Doye, jehož tvrdá hlavička po centru Vincenta Manceaua zaměstnala gólmana hostí Rémy Rioua. V první půli vypálilo Angers na bránu celkem šestkrát, Nantes pouze jednou; jelikož však Billy Ketkéophomphone ve 39. minutě pohrdl největší příležitostí celého dějství, šlo se do šaten za bezbrankového stavu.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil; fanoušci na Stade Jean-Bouin - zaplněném do posledního místečka - hnali své favority kupředu a N'Doye v 64. minutě další hlavičkou, tentokrát po Manganiho přímém kopu, opět proveřil pozorného Rioua. Hosté se do své první opravdové gólovky propracovali až osm minut poté, kdy po spolupráci nových posil Adryana se Sigthórssonem naběhl islandský šutér příliš blízko ke gólmanovi Butellemu.

Skutečnou sílu tak Les Canaris ukázali hlavně v defenzivě. Velice dobrý výkon předvedl v závěrečných deseti minutách teprve osmnáctiletý bek Enock Kwateng, který musel nahradit zraněného kapitána Oliviera Veigneaua; právě on těsně před koncem heroickým zákrokem zlikvidoval šanci Abdoula Camary. Domácí tak ze svého tlaku kýžený gól vytěžit nakonec nedokázali.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele