19. kolo
19.12.2015 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - FC Nantes 0:0

Bretaňské derby mezi Lorientem a Nantes ovládli domácí, kteří dominovali v držení míče i počtu vytvořených šancí; Nantes se ale ubránilo a výsledkem je remíza 0:0, která příliš nepomáhá ani jednomu ze soupeřů..

Les Canaris mají velice dobře zorganizovanou defenzivu. Dnes se to potvrdilo, když hostující zádaci zvládli nesmírně těžký test - lorientský kouč Sylvain Ripoll totiž po dlouhých šesti zápasech mohl opět postavit svoji obávanou útočnou dvojici. Na hrotu v jeho 4-4-2 se sešli nejlepší klubový střelec Benjamin Moukandjo a hvězdná letní posila Majeed Waris.

Africké duo se sice na hřišti potkalo poprvé od října, od začátku ale bylo vidět, že jeho souhra nikam nezmizela. Po dvaceti minutách hry Moukandjo přistrčil míč Warisovi, který však k úlevě hostujících fanoušků pálil těsně mimo. Na druhé straně se jako první připomněl Johan Audel, v klíčové chvíli však ztratil kontrolu nad míčem.

Lorient nedokázal porazit Nantes už dva a půl roku a nepovedlo se mu to ani tentokrát, ačkoliv další šance Koného, Meslouba a Jouffreho vyloženě volaly po gólu. Hostující stratég Michel Der Zakarian postavil hluboký blok ze čtyř obránců a pěti záložníků, který většinu lorientského tlaku jednoduše absorboval. Ani hostující pokusy z brejku nakonec díky skvělému domácímu gólmanovi Benjaminu Lecomtemu k ničemu nevedly, takže se oba celky rozešly nakonec remízou.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele