26. kolo
13.02.2016 20:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Nantes - FC Lorient 2:1

FC Nantes nepřestává udivovat. Skvadra Michela Der Zakariana neprohrála už ve dvanácti zápasech Ligue 1, což se do tabulky promítlo tím způsobem, že okupuje páté místo, přičemž na kontě má stejný počet bodů jako čtvrté ASSE a třetí OGC Nice.

Lorient musel tentokrát cestovat přijatelných 170 kilometrů, ale už od úvodu zápasu museli být obránci ostražití. Už v 8. minutě centroval Adrien Thomasson a Alejandro Bedoya se ocitnul před brankářem Benjaminem Lecomtem, který si celou situaci pohlídal. Jenže už za malou chviličku zakombinovali Sala s Bedoyou, díky čemuž vyšachovali Vincenta Le Goffa, takže mohl americký reprezentant přiťuknout Adryanovi, který neměl se zakončením vůbec žádný problém - 1:0.

Ihned poté Brazilec ve službách francouzského celku nahrával Loriku Canovi, který ale z dobré pozice mířil mimo. Benjamin Jeannot potom nelenil a napřáhnul z dobrých čtyřiceti metrů. Že to neskočilo gólem, nebylo překvapením. Youssouf Sabaly mohl po půlhodině hry navýšit náskok, avšak Le Goff se tentokrát nijak ošálit nenechal a svému brankáři vypomohl.

Šest minut před koncem první půle naskočil na Thomassonův centr Emiliano Sala a bylo to 2:0. Není divu, že si při střídání ve druhém poločase vysloužil potlesk skalního jádra příznivců Les Canaris. V 79. minutě fauloval ve vápně Ermir Lenjani pronikajícího Morykého Fofanu a kopala se penalta, z níž Benjamin Moukandjo zaznamenal svůj dvanáctý zásah v sezoně - 2:1.

V 85. minutě Lamine Gassama ostře atakoval Guillauma Gilleta a od rozhodčího Gautiera vyfasoval okamžitě červenou kartu. Lorient v deseti se už na vyrovnání nezmohl, takže mu v tabulce patří čtrnácté místo. Příště se utká s Guingampem, zatímco FC Nantes okusí neoblíbenou půdu v korsické Bastii.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele