15. kolo
28.11.2015 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Stade Reims - Stade Rennes 2:2

Kamil Grosicki devět minut před koncem zařídil Rennes vyrovnávací branku a z Remeše si mužstvo domů odvezlo alespoň bod. Domácí přitom vítězství potřebovali jako sůl, prahnou totiž po sedmi porážkách v řadě po jakékoli vzpruze. Nakonec svou mizernou sérii přerušili alespoň nerozhodným výsledkem.

Možná že si svěřenci Oliviera Guégana tři body přece jenom měli vysloužit. Hráli o něco aktivněji, sebevědomě, statečně. Jenže otřepané klišé, že fotbal se hraje na góly, platilo v tomhle utkání jednoznačně. Málem zbytečně inkasovali zhruba po dvaceti minutách hry, kdy chyboval gólman Agassa.

Ten totiž nedokázal zkrotit dlouhý pas od Armanda, míč se najednou odrazil ke Grosickému, jenž však nedokázal zakončit i proto, že ho včas zastavil Mandi. Na druhé straně mohlo udeřit po centru od N'Goga, kdyby na něj dosáhl jeho spoluhráč Oniangué, pak se N'Gog ocitl ještě v jedné šanci, ale přeplašený nakonec zazmatkoval v koncovce.

Rennes se ve 44. minutě ujalo tak trošku z ničeho nic vedení. Po akci na jeden dotek se Boga ve vápně dostal do vyložené pozice a střelou na vzdálenější tyčku překonal Agassu. Remeš dokázala korigovat zhruba po hodině hry. Hostům nesklapla ofsajdová past, centr Diega Rigonata si tak v klidu zpracoval Mandi a ten pohodlně zakončil.

Domácím se situace značně zkomplikovala po červené kartě Kankavy, Gruzínec byl vyloučený po druhé žluté kartě v 63. minutě. I přesto Remeš dokázala vývoj utkání otočit na svou stranu. De Préville si po svém sólu narovnal míč na hranici šestnáctky na svou pravačku a táhlým pokusem překonal bezmocného gólmana Costila.

Jenže bretaňský celek nakonec přece dokázal alespoň vyrovnat. Jeho odpor by byl určitě zlomen, kdyby De Préville v 77. minutě skóroval podruhé. V tom mu zabránila až tyčka. V 81. minutě pak rychlík Dembelé unikl po pravé straně, přihrávkou v šestnáctce našel Grosického, který nikým neatakovaný v klidu překonal Agassu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele