32. kolo
02.04.2016 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Stade Rennes - Stade Reims 3:1

Udržet v létě devatenáctiletý supertalent Ousmane Dembélého bude pro Rennes pořádný oříšek. Asi nejvýraznější objev letošní ligové sezony dnes opět zářil, Remeš popravil dvěma góly a jeho klub po hladké výhře 3:1 poskočil už na třetí příčku.

Dembélé má nyní na kontě sedm branek z posledních pěti zápasů; celkově si připsal už dvanáct zásahů, čímž se stal nejproduktivnějším teenagerem napříč pěti elitními evropskými soutěžemi. Rennes má pod novým koučem Rollandem Courbisem také excelentní formu. Před reprezentační pauzou bretaňští rozstříleli Marseille na jeho půdě 5:2 a dnes pokračovali v podobném duchu; už po čtvrthodině hry vedli 2:0 a bylo prakticky rozhodnuto.

První branka přišla po chybě hostujícího stopera Mickaëla Tacalfreda, který uklouzl a dovolil tak Giovanni Siovi uvolnit se na levém křídle. Forvard z Pobřeží slonoviny následně přesným pasem našel Kamila Grosického, který mimochodem předvedl neskutečný výkon v přátelském utkání Polska s Finskem (5:0), a tomu stačilo přesně zamířit placírkou z patnácti metrů. Šlo o jeho devátou trefu probíhající sezony.

Dembélé se poprvé prosadil o pouhé tři minuty později; Grosicki se tentokrát převtělil do role asistenta a mladému odchovanci stačilo zakončit z bezprostřední blízkosti. Parádní akce v podání dvou aktuálně nejlepších hráčů Rennes.

Remeš dokázala vykřesat jiskru naděje po hodině hry, byla to ale spíš otázka štěstí než nějaké propracované akce - gólman Benoït Costil se po rohu srazil s Lassem Bangourou a Aïssa Mandi tak mohl dorážet do prázdné. Jinak hráli hosté špatně, bezkrevně a rozhodně příliš odevzdaně na to, že jim reálně hrozí sestup do Ligue 2. Finální hřebíček do jejich rakve zarazil Dembélé po Armandově pasu v 67. minutě; Tacalfred v tom byl tentokrát nevinně, jeho zkušenější parťák Anthony Weber však nikoliv.

Hosté tak mají před závěrečnou šesticí zápasů hodně o čem přemýšlet. Naopak před domácími se otevírá reálná vidina Ligy mistrů - dnešní triumf jim pomohl přeskočit Nice a Lyon (který hraje v neděli v Lorientu). Proti Nice se pak Courbisovi muži postaví už za týden v utkání, které hodně napoví o rozložení sil na pohárových příčkách.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
cetto

Grosicki a Dembelé...mno kdo jinej taky. Škoda, že ten první přestoupí po sezoně někam do Lyonu nebo Marseille a druhej do Bayernu/Barcy.. a hledání střelce může začít zase od začátku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele