15. kolo
28.11.2015 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - OGC Nice 2:0

Nice promeškalo skvělou šanci posunout se na druhou příčku, když padlo na půdě trápícího se Toulouse 0:2. Pro Les Violets šlo o první výhru od úvodního kola sezony. Domácí mohou slavit, tři body totiž nutně potřebovali, zatímco Les Aiglons truchlí..

Vypadá to, jako by druhou příčku nikdo nechtěl. Po zaváhání Lyonu jej napodobilo i Nice, z velké části díky vyloučení gólmana Moueze Hassena; ten poslal k zemi unikajícího Martina Braithwaiteho a sám dánský forvard nařízenou penaltu proměnil. Druhý, pojišťující gól přidal po hodině hry spící kanonýr Wissam Ben Yedder.

Favorizované Nice přitom začalo lépe; Hatem Ben Arfa nacentroval z levé strany a našel skvěle postaveného Jérémieho Pieda, jeho střelu ale zlikvidoval debutující gólman Toulouse Alban Lafont. Mimochodem teprve šestnáctiletý (!).

Na druhé straně hrozilo největší nebezpečí od Ben Yeddera, byl to ale jeho parťák Braithwaite, kdo se postaral o průlom - dánský reprezentant se nemilosrdně probil přes bránícího Mathieu Bodmera a Hassenovi nezbývalo než jej v souboji jeden na jednoho srazit na trávník. Výsledek byl samozřejmý - červená karta pro hostujícího gólmana a desítka pro domácí. Exekuce se ujal sám Braithwaite, který bez problémů překonal náhradníka Yoana Cardinaleho.

Tentýž hráč málem zvýšil na 2:0 už krátce po změně stran; nepovedlo se mu však skórovat ani po Trejově rohu, ani do prázdné branky po chytrém Akpově pasu. Cardinale už byl překonán, hosty ale zachránil vracející se Pied. Druhý gól tak musel přidat Ben Yedder, který stylově zakončil individuální akci přesnou přízemní střelou. Nice bylo po většinu zápasu překvapivě bezzubé; pouze Ben Arfa na hřišti vyčníval, ani jeho pokus ze 70. minuty však Lafontovi debutové čisté konto nezkazil.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele