18. kolo
16.12.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Angers SCO - FC Nantes 0:2

Léčba trenérem Sérgiem Conceicaem začíná u fotbalistů Nantes zabírat. Ti si po vítězství v Coupe de la Ligue nad Montpellierem poradili naplno taktéž v malém bretaňském derby na půdě Angers, které naposledy svého rivala skolilo v roce 2013 ještě v rámci Ligue 2, a to díky brankám Guillaumeho Gilleta a Amineho Harita z obou poločasů.

Nantes jako by zapomnělo na své bídné týdny před příchodem nového portugalského stratéga a na Stade Jean-Bouin začali už od začátku zostra. Drželi daleko více míč na svých kopačkách, ovládali prostor a dočkali se vedení po osmnácti minutách hry. Stepiňski přihrál dozadu na Gilleta, který přesnou střelou k tyči zpoza vápna krásně zakončil.

Hostující obránce je obvykle posazován na pravý kraj obrany, tentokráte však dostal překvapivě místo ve středu zálohy. Své role se belgický reprezentant ujal skvěle a odehrál jeden z nejlepších zápasů této sezóny. Potvrzují to i konečná statistická čísla, vždyť jeho procento úspěšných přihrávek se vyšplhalo na číslo devadesát tři.

Angers od inkasování trochu srovnalo krok, v nastavení prvního dějství měl největší možnost na vyrovnání Diédhiou, ovšem jeho pumelici z halfvoleje dokázal u tyčky zlikvidovat brankář Riou. Zkraje druhé půle Les Canaris navýšili vedení a už ho nepustili, přitom ve 47. minutě mohl korigovat N'Doye, nicméně se nesetkal s přesnou muškou.

Na druhé straně naopak udeřilo. Gillet vybojoval míč ve středu pole, založil rychlý protiútok, Iloki se objevil sám v pokutovém území, obešel gólmana Petriče, a i když si balón předkopl, stačil ho dorazit do sítě Harit. V 68. minutě znovu zahrozili les scoïstes, a to po centru Capelleho, ovšem Gillet spolu s Lucasem Limou nebezpečí zažehnali.

Jen o chvilku později před Petričem zase operoval Iloki, který vyzrál na ofsajdovou past, nakonec ale jeho střelu zablokoval protivník Thomas. Ještě o nějakou dramatizaci průběžného výsledku se mohl postarat střídající Sunu, a to tři minuty před koncem, avšak Riou zasahovat nemusel, neboť pokus soupeře skončil pouze mimo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele