36. kolo
06.05.2017 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - AS Monaco 0:3

Monako znovu potvrdilo úlohu favorita na půdě zachraňujícího se Nancy a z jeho půdy si odvezlo výhru 3:0, díky níž je čtyři body od zisku mistrovského titulu. Knížecí klub vede před druhým PSG stále o tři body a navíc má zápas k dobru, čeká ho i celkem přívětivý los. Naopak Nancy si opět zkomplikovalo cestu za záchranou, s dvaatřiceti body je na předposledním devatenáctém místě a v příštím kole už nutně potřebuje bodovat.

Hosté vstoupili do zápasu naprosto skvěle a už po třech minutách vedli, kdy se nešťastně do vlastní sítě trefil Tobias Badila. Po krásné přihrávce na pravou stranu hledal Fabinho před brankou nabíhajícího Falcaa, ovšem vracející se Badila tečoval balón z hodně ostrého úhlu do protipohybu brankáře N'Dy Assembého, jenž o centimetry nezbránil míči skončit u zadní tyče. Hosté pokračovali v mírné aktivitě i v následujících minutách.

Ještě do poločasu skórovali podruhé, ve 40. minutě se prosadil Bernardo Silva. Na pravém křídle utekl Thomas Lemar, hlavou si posunul balón před sebe a poté zpětně odcentroval do předbrankového prostoru. Tam si naběhl dvaadvacetiletý portugalský záložník a hlavou ze šesti metrů snadno rozvlnil síť. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, třetí gól hostů měli na kopačce Germain s Dirarem.

První jmenovaný se ocitl v tváří tvář Assembému a zblízka ho nepropálil, dorážející Dirar pak trestuhodně přestřelil domácí branku z nějakých deseti metrů. Od tohoto momentu hosté zodpovědně bránili, Nancy spálilo svou největší šanci v 86. minutě. Po nákopu z pravé strany a nedůrazné hlavičce se před hranicí pokutového území zjevil osamocený Bassi, jenže následná rána se mu vůbec nepovedla a branku netrefil o několik metrů.

Naopak Monako vstřelilo třetí branku z následného útoku, dočkal se velmi aktivní Lemar. Po hezké kolmici na pravou stranu převzal balón střídající Mbappé a obstřelil padajícího Assembého, ještě před brankovou čarou usměrnil jednadvacetiletý šplímachr balón do odkryté branky. Nancy v příštím kole zavítá do Dijonu a tam ho zřejmě čeká rozhodující souboj o udržení, Monako se pokusí navázat na dobré výkony proti Lille.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele