9. kolo
15.10.2016 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - FC Nantes 1:2

Ve střetnutí dvou zatím nepříliš úspěšných týmů byli šťastnější ti, kteří oblékají dres Nantes. Soupeř z Lorientu proto nadále zůstane v sestupovém pásmu.

Bretaňská derby bývají vždy hodně sledovanou událostí, ať už v nich nastupují Nantes, Lorient, Guingamp či Rennes. Tentokrát se utkali první dva jmenované celky a počtvrté z posledních sedmi střetnutí zvítězilo Nantes. A to díky svátečnímu střelci Yacine Bammouovi, a také premiérové trefě Guillaume Gilleta.

První trefa se na Stade du Moustoir udála ve 42. minutě. Mariusz Stepiński, který zajistil v minulém kole výhru proti Bastii, sice na centr nedosáhnul, ale na zadní tyči všechno jistil právě Bammou, který na gól v Ligue 1 čekal skoro rok - 0:1. V 74. minutě přihrával Emiliano Sala a Gillet, ač stál v poměrně ostrém úhlu, dokázal vyzrát na Benjamina Lecomteho - 0:2.

Pro Les Canaris to byl výjimečný okamžik i z toho důvodu, že poprvé v sezoně vsítilo v jednom zápase více než jednu branku. Lorient góly také nedává. A to ani v případě, že má trenér Ripoll k dispozici všechny útočné hráče. Tentokrát to neplatilo, takže domácí stihli už jenom snížit. V 80. minutě Steven Moreira centroval a dvaadvacetiletý debutant Pierre-Yves Hamel hlavičkoval - 1:2.

Pro tým, který v současnosti vede René Girard, je říjen velmi dobrým měsícem. Po opětovném postupu v roce 2013 v něm Nantes odehrálo deset zápasů, přičemž si připsalo hned osm vítězství. To další by se mohlo urodit v dalším derby proti Rennes, jelikož pak se Kanárci utkají s OGC Nice, prozatímním lídrem tabulky francouzské nejvyšší soutěže.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
pawelFCB

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele