15. kolo
29.11.2016 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Lorient - Stade Rennes 2:1

Už v minulém kole neměl Lorient daleko od své třetí výhry v sezóně. V Métách bylo opravdu vidět velké zlepšení od posledního celku Ligue 1. A tentokráte už dokázal slavit plný bodový úspěch. Co je pro něj ještě povzbudivější, že se tak stalo v bretaňském derby proti Rennes, které do této chvíle prohrálo od konce září jen jednou.

Jednašedesátiletý hostující lodivod Christian Gourcuff s bohatými trenérskými zkušenostmi zavítal s Rennes podruhé ve své kariéře na půdu Lorientu. A stejně jako v roce 2002 byl se svým mužstvem poražen. Zkraje druhé půle totiž rozhodl Abdul Waris, jenž zaznamenal teprve druhou ligovou branku sezóny. Tu první mimochodem vstřelil o minulém víkendu.

Les Rouges et Noirs, kteří po tomto kole zřejmě přijdou o současnou čtvrtou pozici, mohli poprvé inkasovat od Abdula Warise na sklonku půlhodiny hry, v dobré pozici ho ale ještě dokázal vychytat brankář Costil. O pár chvil později už ale kapituloval. Marveaux, bývalá dlouholetá opora Rennes, posadil centr na hlavu Cianiho, a ten Lorient poslal do vedení.

Hosté našli brzy odpověď na tohle inkasování. Tourého špatnou rozehrávku zachytil ve 32. minutě navrátilec do základní sestavy Grosicki, jenž míč ještě posunul na lépe postaveného Giovanniho Sia, a ten neměl problém překonat gólmana Delecroixa, který znovu zastupoval za zraněnou jedničku Lecomteho.

Uběhlo jen pár vteřin po přestávce a domácí slavili klíčový zásah střetnutí. K jakési střílené přihrávce Benjamina Moukandja se propracoval Abdul Waris, jenž uklízel míč z metru do prázdné branky. Vůbec poprvé se tak nový kouč Bernard Casoni mohl radovat z vítězství. Soupeř naopak utrpěl už svou pátou venkovní porážku ze sedmi.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele