35. kolo
29.04.2017 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - FC Lorient 1:0

Nantes si zásluhou devátého sezonního gólu Emiliana Saly připsalo na konto třináctou výhru. Tři kola před koncem mají Les Canaris na kontě více branek, než za celý minulý i předminulý ročník. Naopak Lorient může znovu spadnout do sestupové zóny.

Nantes se proti Les Merlus dlouhodobě daří. A že i tentokrát budou chtít vyhrát, začali prokazovat hned od úvodu zápasu. V jeho čtvrté minutě po centru Adriena Thomassona razantně hlavičkoval Préjuce Nakoulma a Benjamin Lecomte musel vytáhnout skvělý reflexivní zákrok. Toho večera rozhodně nebyl jediný.

Nantes dělalo soupeři potíže především svou aktivitou na křídelních prostorech. Ve 23. minutě odtud centroval i Felipe Pardo, přičemž Guillaume Gillet opět ztroskotal na Lecomtem. Po změně stran by nadále aktivní Préjuce Nakoulma. Nicméně ani jeden z pokusů, které vyprodukoval, se bohužel neujal.

Nantes má však v aktuálním ročníku v kádru více gólových hráčů. Jedním z nich bude určitě Emiliano Sala, jehož poslal Sergio Conceicao do hry teprve v 73. minutě. V závěru utkání zakončil Léo Dubois akci centrem z pravé strany právě na hlavu argentinského forvarda, který stál zhruba na penaltovém puntíku a ještě k tomu v záklonu. Jeho hlavička tedy nebyla nijak tvrdá, ale protože šla do protipohybu brankáře, do sítě se dokutálela - 1:0.

Nantes tedy mohlo slavit další výhru v Derby du Breton. Proti Lorientu už osmkrát v řadě neprohrálo. Do konce sezony čeká Kanárky ještě jedno derby, a sice to s Guingampem. Ještě předtím ale zajíždějí do Lyonu, kde se jim naopak příliš nedaří. Lorient se v důležitém střetnutí pokusí vyzrát na domácí půdě na Angers.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele