33. kolo
15.04.2017 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - AS Nancy-Lorraine 3:1

Nice získalo potřebné vítězství nad zachraňujícím se Nancy a udrželo se v boji o titul. Utkání se pro něj nevyvíjelo dobře, neboť po brance Maurice Dalého prohrávalo, pak ale díky trefě Mickaëla Le Bihana a dvougólovému přispění Jeana Michaëla Seriho otočilo vývoj ve svůj prospěch. Svou sérii neporazitelnosti tak prodloužilo už na deset kol.

Ačkoli se domácí museli obejít bez suspendovaného Maria Balotelliho a už několik týdnů postrádají dlouhodobě zraněného Alassaneho Pléu, podařilo se zastoupit roli klíčového útočníka Mickaëlovi Le Bihanovi, jenž do základu nastoupil vůbec poprvé od září roku 2015. Právě on zařídil před přestávkou důležité vyrovnání.

Svěřenci Luciena Favreho měli v úvodu utkání očividnou herní převahu, obléhali pokutové území po vzoru házenkářských zvyků, jenže šance jednoduše nepřicházely. Naopak na druhé straně ASNL z ničeho nic udeřil. Eysseric špatně odkopl míč, Cétout přihrál před branku, kde sice netrefoval ideálně Dia, na zadní tyči už se ale snadno prosadil Dalé.

O devět minut později se domácím podařilo stav zremizovat. Belhanda ve skluzu dokázal prostrčit míč do šestnáctky na Le Bihana, který se z vyložené pozice nezmýlil. O pár chvil později se ve 37. minutě snažil skórovat také Ricardo Pereira, avšak ten branku hostujícího gólmana N'Dy Assembého svým pokusem neohrozil.

Zkraje druhého dějství se do slušné možnosti propracoval Eysseric, ovšem N'Dy Assembé stačil včas zakročit, a Seri ve 48. minutě z přímého kopu minul. Záložník Pobřeží slonoviny ale nemusel smutnit, Dalberta fauloval ve vápně Dia, k exekuci pokutového kopu se postavil právě Seri, a střelou doprostřed branky pohotově zacílil.

Když Aït Bennasser v 66. minutě selhal ve zřetelné tutovce, mělo Nancy vlastně po nadějích. I nadále OGC kontroloval hru, v 71. minutě sice Le Bihan ještě netrefil kýžený a chtěný prostor, avšak Seri po krásném uvolnění od Eysserica už ano. Klub z Azurového pobřeží tak v tu chvíli pojistil svou třináctou výhru v této sezóně.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele