16. kolo
04.12.2016 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

OGC Nice - Toulouse FC 3:0

Fanoušci Monaka a PSG si nejspíš musí začít zvykat, že Nice se své pozice na čele tabulky jen tak nevzdá. Svěřenci Luciena Favreho dnes podali další dominantní výkon a po demolici Toulouse, kterou svými brankami zařídili Alassane Pléa, Younes Belhanda a Jean-Michaël Seri, se vrací zpět na 'pole position'. Toulouse je osmé.

Monaco v sobotu rozstřílelo Bastii 5:0, takže domácí věděli, že si nemohou dovolit ztrátu. Švýcarský kouč má naštěstí k dispozici ex-lyonského Pléu, který v nepřítomnosti zraněného Maria Balotelliho chytil šanci za pačesy a dnes opět ukázal, že je pro přístavní klub skvělým útočníkem. Potvrdil to po 22 minutách hry, kdy zpracoval dlouhý míč od Danteho, prosmýkl se hostující obranou a nasadil jesle gólmanovi Albanu Lafontovi. 1:0.

O tři minuty později už to bylo o dvě branky, a opět u toho byl stoper Dante; tentokrát se mu podařilo levačkou načechrat přesný pas na Belhandu, který unikl ofsajdové pasti a parádně přeloboval zkoprnělého Lafonta. Mladý gólman Toulouse se ještě před poločasem vytáhl vynikajícím zákrokem proti Cyprienově přímému kopu, dvacet minut po změně stran však už kapituloval potřetí: Belhanda nabil Pléovi, ten si všiml dobře postaveného Seriho a africký záložník přesně mířenou ránou definitivně rozhodl.

Les Violets mohli ještě v závěru alespoň snížit, Issiaga Sylla však nevyzrál na blokujícího Dalberta; na druhé straně se pokoušel na 4:0 zvýšit Anastasios Donis, Lafont ale předvedl další dobrý zákrok a skóre se už neměnilo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele