18. kolo
17.12.2017 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - Angers SCO 1:0

Nantes opět přehrálo svého soupeře o jeden jediný gól. Ale i taková výhra je za tři body a tyto svěřencům Claudia Ranieriho zajistili po první polovině sezony pátou příčku. Angers naopak zůstane v sestupovém pásmu a na jaře bude muset zabojovat o udržení.

Les Canaris v poslední době vcelku zbytečně poztráceli několik bodů. Proti SCO si však věřili od samotného začátku. Hned v 6. minutě nebezpečně pálil Léo Dubois a Letellier předvedl výborný zákrok. Pět minut poté vyzval Pierrick Capelle ke skórování Karla Toko Ekambiho. Kamerunský fotbalista se octinul sám za obranou, nicméně jeho smělý lob skončil těsně nad břevnem.

Ve 24. minutě Santy N’Gom našel ve vápně Duboise, jehož hodně nešikovně a nekompromisně sejmul Romain Thomas. Vlastně měl štěstí, že rozhodčí Abed nesáhnul do kapsičky pro žlutou kartu. Pro devětadvacetiletého obránce by totiž byla druhá v utkání. Emiliano Sala se ujal penalty a možná měl trochu kliku, že brankář hostujícího celku zůstal de facto až do poslední chvíle stát - 1:0.

Pro argentinského forvarda to byla šestá trefa v sezoně. Do dalšího zakončení se během tohoto duelu už nedostal, nicméně jeho tým si nadále udržoval těsné vedení. Bezprostředně po změně stran mohl přidat druhý zásah Yacine Bammou. Jenže na brankové čáře zastoupil za svého gólmana povoláním záložník Flavien Tait.

Vrásky na čele Ranierimu mírně přidělala pětašedesátá minuta. Bammou si úplně nepotykal se svou kličkou a ve snaze získat balon zpět ostře zajel do protihráče. Angers však za celých devadesát minut ani jednou nezamířilo mezi tři tyče a uvidíme, jestli kouč Stéphane Moulin přečká na lavičce až do jarních bojů. Jeho tým dohraje podzim doma proti Dijonu, Nantes zajíždí na stadion Amiens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele