15. kolo
29.11.2017 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - OGC Nice 1:2

Nice zásluhou dvou pozdních tref vyzrálo na Toulouse a věří, že se odrazí k lepším zítřkům. Oproti tomu TFC ví, že je čeká ještě složitá práce.

Orli chtěli napravit debakl 0:5, který utrpěli na domácím stadionu Allianz Riviera. Jenže čáru přes rozpočet učinil už ve 3. minutě Andy Delort, když mu do ideálního prostoru mezi brankáře a obránce přiletěl přízemní centr z levé strany od Alexise Blina - 1:0. Nebývá zvykem, aby oba celky dohrávaly o deseti.

Prvním vyloučeným se stal ve 40. minutě Dante. Proč? Protože v přemíře snahy získat balon ostře zajel do Jimmyho Durmaze. Další důležitý moment se odehrál nedlouho po změně stran. Maxime Le Marchand zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta. Durmaz byl možná ještě otřesený po Brazilcově zákroku v závěru první půle, takže s jeho bídně kopnutou "pětkou" neměl směr uhodnuvší Walter Benítez větší problém.

V 80. minutě byl k vidění pokutový kop i na druhé straně hřiště. Kelvin Amian ztrácel na Arnauda Souqueta, takže mu nezbylo nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu. Následovala červená karta a Mario Balotelli se nemýlil, neboť poslal gólmana opačným směrem - 1:1. Pro italského útočníka šlo o sedmou trefu v sezoně.

O tom, že se má vždycky hrát až do závěrečného hvizdu, se domácí přesvědčili v první minutě nastavení. Allan Saint-Maximin vymyslel nádherný a dokonale přesný centr za obranu do vápna, kam si naběhnul střídající Bassem Srarfi a nedal Lafontovi šanci - 1:2. Lucien Favre si jistě oddechnul. Za týden hraje jeho tým s Metami, což by měly být povinné tři body. Toulouse se utká s Lille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele