15. kolo
02.12.2018 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Reims 0:0

Olympique Marseille před vlastními fanoušky znovu zaváhal a s Remeší uhrál pouhý bod za bezbrankovou remízu. Rozhodně ale není nic ztraceno, což platí i pro skvadru Davida Guiona.

Dimitri Payet, Kevin Strootman a Florian Thauvin v týdnu odpočívali, ale teď se vrátili v plné síle. Edouard Mendy si tedy musel být sakra dobře vědom toho, že se mezi třemi tyčemi rozhodně nudit nebude. Už v 6. minutě ho výrazně prověřil Lucas Ocampos. Během úvodní třicetiminutovky přispěchali se svými šancemi ještě Valére Germain a právě Dimitri Payet.

Remeš se během prvního poločasu dostala do zakončení prakticky pouze jednou (a celkově čtyřikrát). Stalo se tak poté, co Pablo Chavarria čistě uklidil Adila Ramiho, aby posunul na Sheyi Oja, který ještě prodloužil na Moussu Doumbiu. Steve Mandanda se ovšem vyznamenal a do šaten se proto šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se jako první osmělil z dálky Luiz Gustavo a muž v rukavicích, jenž kdysi nastupoval za rezervní tým OM, si ve svých šestadvaceti letech situaci zkušeně pohlídal. Na druhé straně to v pětapadesáté minutě zkusil rovnou z přímého kopu Mathieu Cafaro a domácí jednička na poslední chvíli střelu zastavila.

Garcíův výběr měl nejblíže ke gólu v 64. minutě. Hiroki Sakai si udělal prostor a vystřelil. Mendy měl kliku, že za ním zazvonila pouze branková konstrukce. V závěru měl překvapivě více práce kapitán domácího celku. Nicméně ani Doumbia, ani Ojo nedokázali balon procedit za jeho záda, takže senegalský brankář Mendy vychytal deváté čisté konto z odehraných patnácti zápasů! To klobouk dolů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Marseille v letošní sezoně doma hraje přesně podle prognoz bookmakeru. Dále než 2 zápasy jsem se ještě nedíval, ale neměl by být problém tuhle sérii protáhnout- Reis, Bordeaux. Venku dokurví Marseille na co šáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 02.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele