1. kolo
10.08.2018 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Marseille v zahajovacím utkání rozdrtila Tolouse

Zahajovací utkání nové sezony Ligue 1 přineslo jednoznačnou záležitost. Olympique Marseille rozstřílel Toulouse 4:0, když se o všechny branky podělily největší hvězdy týmu. Dimitri Payet se prosadil dvakrát a po jedné brance si připsali Valére Germain i mistr světa s Francií Florian Thauvin.

Marseille byla před utkáním jasným favoritem a nakonec nenechala nikoho na pochybách. Toulouse mohlo na Stade Vélodrome jenom překvapit, ale to se mu vůbec nepodařilo.

Od začátku až do konce byla Garciova družina prostě lepší. Už ve třetí minutě vystrašil Reyneta Lucas Ocampos, opora TFC ale nemusela zasahovat. Hosté dobře věděli, od koho hrozí největší nebezpečí. Dimitri Payet si v prvním poločase jenom rovnal mušku, ale Toulouse nakonec poločas bez újmy nepřečkalo. Tři minuty před přestávkou se sudí s pomocí videa přesvědčil o hře rukou ve vápně Toulouse a ve prospěch Marseille nařídil pokutový kop. Dimitri Payet si potíže nedělal a domácím zařídil poločasové vedení.

Toulouse potřebovalo ve druhém poločase hru otevřít, ale jakmile se o to pokusilo, domácí tým nemilosrdně ztrestal. Reynet dělal v brance co mohl, ale na razantní dorážku Payeta, nabíhajícího z druhé vlny, už byl krátký. Vedení 2:0 OM pohodlně stačilo a dál se zbytečně do útoku netlačilo. Dlouhé minuty měla Marseille zápas jasně pod svojí taktovkou a hru kontrolovala. V závěru zápasu se TFC rozhodlo otevřít hru a definitivně tím spáchalo fotbalové harakiri. Valére Germain proměnil samostatný únik a ve druhé minutě nastavení završil konečné skóre 4:0 po centru Amaviho střídající Florian Thauvin. Marseille bez problémů rozdrtila Toulouse 4:0.

Autor: Ondřej Linhart / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele