38. kolo
24.05.2019 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Caen po porážce s Bordeaux sestupuje

Druhým jistým sestupujícím z francouzské nejvyšší soutěže se stalo SM Caen. Vikingové ještě mohli zvrátit nepřízeň osudu barážovou pozicí, jenomže domácí porážka 0:1 od Bordeaux tyto plány zhatila a konečná devatenáctá příčka znamená přímý sestup. Výhru Girodins Bordeaux vystřelil po dvaceti minutách Younousse Sankharé. Poslední utkání v dresu vítězů odehrál Jaroslav Plašil.

Les Girodins byli po celé utkání výrazně lepším týmem a tři body nakonec získávají zcela zaslouženě. Caen se přitom ještě mohlo vyhnout přímému sestupu, potřebovalo ale domácí utkání vyhrát nebo doufat v zaváhání Dijonu.

Vikingové sice začali aktivněji, jenomže do zakončení se nedostali a brankář Poussin byl bez práce. Ve 20. minutě navíc přišel pro domácí fanoušky šok, Palencia nádherně šajtlí našel na malém vápně hlavičkujícího Sankharého, který poslal Bordeaux do vedení. Jakmile Caen inkasovalo, mělo velký problém, byť zprávy z Dijonu informovaly o vedení Toulouse.

Domácí tým si nebyl schopen vytvářet šance a to ani ve druhém poločase, kdy se záchranářské sny začaly bortit. Dijon postupně otočil výsledek proti Toulouse a Caen muselo útočit. Bordeaux však výborně bránilo a hrozilo z nebezpečných brejků. V 73. minutě nedosáhl na balón Gradit a to byla vůbec největší příležitost Caen v zápase. V závěru utkání si sice domácí vytvořili tlak, ale obrana Bordeaux v čele s Poussinem vše bez problémů ustála. Caen tak po nejtěsnější porážce sestupuje z Ligue 1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele