36. kolo
11.05.2019 20:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Caen zásluhou velice dobrého prvního poločasu přehrálo Remeš

Celek z Normandie má dvě kola před koncem na kontě třiatřicet bodů a zůstává na barážové pozici jenom zásluhou horšího skóre. Remeš si ale nemusí zoufat, neboť první sezonu po postupu v pohodě zvládla.

Malherbe začali lépe a už ve 4. minutě mířil těsně mimo Emmanuel Imorou. Deset minut poté to byl právě Imorou, kdo svým centrem z levé strany našel před bránou Casimira Ningu, který se hlavou nemýlil - 1:0. Čadský útočník mohl pro změnu za dalších deset minut skórovat podruhé. Přihrávka od Saif-Eddine Khaouiho byla výtečná, avšak zakončení si hostující defenziva pohlídala.

Na druhé straně zaměstnal Brice Sambu střílející Moussa Doumbia. Rodák z malijského Bamaka se prosadil až v sedmatřicáté minutě, když se k němu odrazil míč po rohovém kopu. Jeho střela k tyči zpoza vápna byla pro domácí jedničku nechytatelná - 1:1. Nicméně nerozhodný stav nevydržel ani 180 sekund.

Pak si totiž k rozehrávce přímého kopu z nějakých dvaceti metrů stoupnul kapitán Fayçal Fajr a díky spolupráci s pravou tyčí mohl běžet slavit - 2:1. A aby toho pro Remeš nebylo málo, v samotném závěru úvodní půle se ještě stačil hlavou prosadit Frédéric Guilbert - 3:1. Tohle vypadalo pro Mercadalův výběr hodně nadějně.

Edouard Mendy, který se dostal do užšího výběru při skládání ideální sestavy celého ročníku 2018/2019, se po startu druhého poločasu pořádně zapotil, když musel likvidovat hned tři pokusy soupeře. Dva měl na svědomí Malik Tchokounté, jehož ale trenér následně trochu ukvapeně stáhnul ze hřiště a nahradil Princem Onianguém.

Guionův tým se snažil s nepříznivým stavem něco udělat, ale dlouho se mu to nedařilo. Až v 80. minutě nebezpečně hlavičkoval Suk Hyun-jun. Hned potom Younn Zahary fauloval ve vápně Doumbiu, za což si vysloužil žlutou kartu. Nařízené penalty se chopil Arbër Zeneli a vybral si stranu po své levé ruce, zatímco muž v rukavicích se rozhodnul pro opačnou - 3:2.

Více pozoruhodného se na Stade Michel d’Ornano už neurodilo. SM Caen má na kontě sedm výher a o další dvě se pokusí v zápasech proti Olympique Lyon a Girondins Bordeaux. Remeš dohraje sezonu právě na Matmut Atlantique v Bordeaux a v závěrečném kole na Stade Auguste Delaune přijedou mistři z Paříže.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele