23. kolo
02.02.2019 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Remeš si slušně vyšlápla na Marseille

Už šestkrát za sebou Remeš v Ligue 1 neprohrála a svou sérii neporazitelnosti prodloužila už na sedm zápasů po skalpu Marseille. Hosté nebyli na Stade Auguste Delaune vyloženě horším mančaftem, přesto si však domácí výhru za svou aktivitu, hlavně pak ve druhém dějství, asi přece jenom zasloužili. A v tabulce svému sokovi odskočili na rozdíl tří bodů.

Les rouges et blancs vstoupili do utkání dle vlastních představ. Zachytili jeho začátek, v první dvacetiminutovce svého soupeře nepustili do žádné nebezpečnější akce, pouze marseillský záložník Ocampos ve 4. minutě pálil mimo, a naopak hned svou první možnost proměnili v úvodní branku. Ta jim pochopitelně dodala velký klid na duši.

Střelec gólu Dingomé musel poděkovat hlavně svému spoluhráči Cafaroovi. Ten totiž skvěle zapracoval na levé straně, obranou protivníka prošel jako nůž máslem, a francouzskému středopolařovi následně jen stačilo z otočky zamířit ke vzdálenější tyčce. I nadále přitom působila Remeš v zadních řadách velmi organizovaně a kompaktně.

Až ve 40. minutě se osmělili také Les Olympiens. Po rohovém kopu se k odraženému balónu dostal Luiz Gustavo, jenž nad ničím nepřemýšlel a ihned ho tvrdě poslal z voleje směrem na bránu, nicméně gólman Mendy předvedl pohotový zákrok. Z ničeho nic mohl skórovat také Sanson, jeho centr, ke štěstí domácího týmu, však pouze olízl břevno.

Po přestávce se celek z Grand Est snažil svůj náskok navýšit, hezký přízemní pokus vyslal Dia, avšak gólman Mandanda jednoruč výtečně zasáhl. Na druhé straně naopak mohl vyrovnat Balotelli, přímý volný kop totiž zahrál parádně, leč chyběly mu jen centimetry, aby míč skončil v síti. V 68. minutě přece znovu došlo na změnu skóre.

Sok byl na hřišti jen pár vteřin od doby, co jako náhradník vystřídal Diu, záhy však přebral kolmici od Cafara a svou střelou propálil Mandandu. Marseille se podařilo ještě střetnutí zdramatizovat, čtyři minuty před koncem druhé půle N'Jie zužitkoval hlavou centr od Lopeze, kontaktní snížení ale přišlo na řadu pro její mužstvo příliš pozdě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
hradec

Reméš 1:3 OM

Reagovat
smazaný uživatel

343

Reagovat
El Fáňos

garcia ven konečně, na co čekaj?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele