21. kolo
25.01.2020 20:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Knížata doma nestačila na Strasbourg

Monako zase pro jednou zklamalo své fanoušky a doma prohrálo s Racingem Strasbourg 1:3. Hosté z Alsaska si tři body zasloužili, po celé utkání byli lepším týmem a v jeho průběhu si vytvořili i tříbrankový náskok, který Monako až v závěru snížilo a celkový výsledek korigovalo.

Konečný výsledek je pro Monako jednoznačně velkým zklamáním a po příchodu nového trenéra Roberta Morena jde už o třetí soutěžní porážku. Proti Strasbourgu byla Knížata v roli favorita, ale tuto pozici vůbec nezvládla.

Monako sice od začátku prvního poločasu udávalo tempo hry, ale mnohem nebezpečnější v koncovce byl soupeř. První velkou šanci měl ve 23. minutě, kdy vypálil Thomasson a Lecomte si připsal pohotový zákrok. Hosté také museli v prvním poločase poprvé střídat a zraněného Lamine Koného nahradil Jean-Ricner Bellegarde. Až pět minut před koncem mělo Monako slibnou příležitost, ale stoper Maripán hlavičkoval těsně vedle. Strasbourg nevyužitou možnost okamžitě potrestal. Kevin Zohi se lehce zbavil svého strážce, aby našel před prázdnou brankou Ludovica Ajorqueho.

Domácí potřebovali ve druhém poločase přidat a až v jeho průběhu se dostal na hrací plochu Stevan Jovetić. Monaku to ale dál nešlo a v 66. minutě šli Alsasané do dvoubrankového trháku. Přihrávku Sissoka přetavil ve druhý gól Adrien Thomasson a Lecomte se natahoval marně.

Čtvrthodinu před koncem už hosté vedli dokonce 3:0. Obrana Monaka nepokryla rohový kop a hlavičkující Stefan Mitrović přidělal Robertu Morenovi pořádné vrásky na čele. Monako lítalo v průšvihu a nic na tom nezměnila ani branka, která přišla přeci jen pozdě. Po přihrávce Wissama Ben Yeddera se přesnou střelou prosadil Stevan Jovetić.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele