19. kolo
21.12.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Nantes nestačilo v domácím prostředí na Angers

Velká škoda pro Les Canaris, kteří tak odmítli možnost vyhoupnout se na třetí příčku. Angers se díky další výhře dostalo zpátky na dohled pohárovým pozicích.

Je vlastně skoro takový malý zázrak, že i přes osm ligových porážek zůstávají svěřenci Christiana Gourcuffa v tabulce takhle vysoko. Tolik proher si z horní poloviny připsalo na konto akorát desáté Nice. Po rozpačitém úvodu sezony se začalo dařit pokaždé vstřelit alespoň o tu jednu branku více než soupeř.

Celkový dojem tedy rozhodně bretaňský klub nezanechal marný (předváděné výkony byly nepochybně koukatelnější, než tomu bylo za dob koučů Girarda či Ranieriho), takže bude zajímavé sledovat, jestli se tentokrát podaří udržet v boji o pohárovou Evropu. Jarní část však bude při té tradiční vyrovnanosti Ligue 1 velice náročná.

Proti Angers to zkrátka nebyl zápas "Kanárků". Třebaže začali lépe, respektive měli štěstí, že v úvodu utkání vychytal Lafont z bezprostřední blízkosti střílejícího Angela Fulginiho. Z časomíry neuběhlo ještě ani dvacet minut, když Ludovic Blas převzal balon od Mehdiho Abeida, aby mohl napřáhnout z nějakých dvaceti metrů. Střela byla lehce tečována, takže není divu, že jeho jmenovec Butelle nedokázal kulatý předmět zkrotit - 1:0.

Jak už bylo naznačeno, obyčejně platí, že když se Nantes dostane do vedení, udrží ho až do závěrečného hvizdu. Mladý Alban Lafont pro to dělal, co mohl. Ještě během úvodní pětačtyřicetiminutovky vychytal z úhlu pálícího Bahokena. Jenže v 50. minutě bylo všechno docela jinak.

Baptiste Santamaría centroval z pravé strany na ve vápně zcela osamoceného Antonina Bobichona, jehož hlavičku vyrazil muž v rukavicích do ze svého pohledu levé tyče, od které se pak odrazil nějakých 20 centimetrů za brankovou čáru. Samozřejmě nepřekvapí, že o platnosti tohoto zásahu musela rozhodnout moderní technologie - 1:1.

Aktivní Angelo Fulgini pak běžel sám na Lafonta, jenže tenhle duel vyšel znovu vítězně pro borce hájící barvy domácího celku. Na druhé straně střílel těsně vedle Mehdi Abeid. V 82. minutě přišel na hřiště Farid El Melali, aby necelých 180 sekund před vypršením řádné hrací doby rozhodl klání, které směřovalo k zasloužené remíze.

Balon ke dvaadvacetiletému Alžířanovi, jenž nebyl součástí vítězného mužstva při letošním Africkém poháru národů, doputoval od Rayana Aït Nouriho napříč celým pokutovým územím. Osamocený v ideální pozici se mohl ještě Lafonta zeptat, kam má míč poslat. Asi netřeba upozorňovat na skutečnost, že se neptal. Přesto měl v zakončení i dost štěstí. Štěstí, které zařídilo jeho týmu osmý tříbodový zisk - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele