5. kolo
15.09.2019 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Další těsná výhra posunula Nantes na třetí příčku

Nantes nejtěsnějším poměrem zdolalo Remeš. Zároveň nadále platí, že Kanárci dávají v této sezoně góly výhradně ve druhém poločase.

Remeš přicestovala na Stade de la Beaujoire v pozici nejlépe bránícího mužstva celé Ligue 1. V úvodních čtyřech kolech inkasovali svěřenci Davida Guiona jednu jedinou branku, o níž se postaral Gaëtan Charbonnier z Brestu. Domácí tentokrát zahrozili už v 7. minutě. Pozdější malijský střelec si udělal prostor, nicméně Alaixys Romao nakonec stihl zasáhnout.

Následně střílel Moses Simon a hlavičkoval Nicolas Pallois, jenže tyhle snahy Predrag Rajković v pohodě kryl. Jeho protějšek Alban Lafont vlastně neměl mnoho práce. Za celých devadesát minut šly jeho směrem pouhé dva pokusy, přičemž svou zásluhu na tom má i v defenzivě výborně pracující Andrei Girotto.

Kouč Christian Gourcuff si vymyslel, že sedmadvacetiletého Brazilce postaví do středu obranné řady a že to nebyl špatný nápad, ukázala i sedmapadesátá minuta, ve které výborně zblokoval příležitost Rémiho Oudina. A opomenout nelze ani Doumbiovu šanci v nastaveném čase, se kterou si rovněž dokázal čistě poradit.

Rozhodující moment se odehrál v devětašedesáté minutě. Z minisouboje Hassane Kamary a Imrana Louzy mohl maximum vytěžit Coulibaly, když převzal balon, doběhl do vápna a přízemní střelou pravačkou překonal srbského brankáře - 1:0. Ten se naopak vyznamenal za dalších pět minut, kdy na něm ztroskotal Mehdi Abeid.

O poslední vzruch se postaral Simon, ale rychlý brejk rozhodně nezakončil podle koučových představ. Nantes tedy pokračuje ve své tradici, kdy nestřílí mnoho branek, nicméně díky kvalitní obranné činnosti stejně vítězí. Za týden je na programu střetnutí s Racingem Strasbourg. Remeš doma přivítá AS Monaco.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele