19. kolo
21.12.2019 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Montpellier s přehledem vyzrál na Brest

Jihofrancouzský celek potvrdil, že doma na Stade de la Mosson se mu daří. Prozatím tam prohrál pouze dvakrát a ve statistice utkání odehraných na vlastním stadionu mu patří pátá příčka. I další počínání Brestu se však vyplatí sledovat. Namočí se do boje o záchranu nebo se dokáže znovu vyšvihnout vzhůru?

Kouč La Paillade Michel Der Zakarian si na lavičce mohl povyskočit radostí už ve 13. minutě. Centr do vápna odrazila obrana jenom na hranici pokutového území, kde měl Gaëtan Laborde dostatek času na to, aby pravačkou vymetl šibenici branky, kterou v prvním poločase strážil Gautier Larsonneur - 1:0.

Také v následujících minutách bylo vidět, kdo je na hrací ploše pánem. Ovšem gólově to domácí znovu vyjádřili až ve 30. minutě. Po souboji Labordeho s Brendanem Chardonnetem zahrál druhý jmenovaný rukou, což neušlo pozornosti rozhodčího Stinata, jenž měl ze svého pohledu celou situaci jako na talíři, takže bez váhání ukázal na penaltový puntík.

Téji Savanier sice během exekuce podklouzl, nicméně přesto míč zapadl přesně k levé tyči - 2:0. Zbývající dvě trefy si borci z Montpellieru nechali až na druhou pětačtyřicetiminutovku. V její 11. minutě brankář Larsonneur nepřesvědčivě zasáhl na hranici vlastního vápna, z čehož bleskově vytěžil maximum ve správný čas na správném místě stojící Gaëtan Laborde - 3:0.

Ve třiaosmdesáté minutě Jean-Charles Castelletto pranic nepotěšil svou bídnou rozehrávkou kouč Oliviera Dall'Oglia. Florent Mollet tak mohl poslat kulatý předmět levačkou po zemi za záda gólmana Brestu - 4:0. Není pohyb o tom, že MHSC si před lednovým utkáním s Amiens ještě více zvedlo sebevědomí. Naopak SB29 může těšit akorát skutečnost, že začíná proti poslednímu Toulouse FC.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele