24. kolo
08.02.2020 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Payet rozhodl o výhře Marseille proti marnivému Toulouse

Marseille doma opět bere tři body, i když tentokrát se na ně dost nadřela. Především první půle patřila jasně Toulouse. Po změně stran se ale trefil Dimitri Payet.

Marseille měla ideální šanci na tři body, protože na domácí půdě přivítala až poslední tým tabulky. O rozdělení rolí na outsidera a favorita tedy nemohlo být pochyb. A kdyby to někoho přeci jen zmátlo, pak domácí zcela jasně favorizovala úvodní jedenáctka. V ní jsme totiž našli tahouny jako Radonjić, Kamara, Ćaleta-Car nebo Payet. Přesto to byli hosté z Toulouse, kteří začali hodně zostra.

Hned v první minutě dostal Leya Iseka přihrávku za obranu, přehodil vyběhnuvšího brankáře a najednou před ním zela úplně prázdná brána. Iseka si však míč příliš předkopl a ve skluzu ze strany pak trefil jenom tyč! O chvíli později brankáře Mandandu tvrdou ranou vyzkoušel záložník Boisgard a zkušený brankář Marseille musel vykopávat míč nohou. Utkání, které dostala na starost sudí Stéphanie Frappart, se v těchto chvílích odehrávalo jasně podle not hostí.

Těm se dokonce povedlo ve 29. minutě vstřelit gól, třebaže jejich radost měla jen prchavý účinek. Po rychlém průniku po straně vápna a zpětné nahrávce do něj se nemýlil Gabrielsen. Ten se sice radoval, jenže o vteřinu později sudí ukázala, že míč při přihrávce už opustil hřiště, takže gól být uznán nemohl.

Dnešní Marseille měla až překvapivě mnoho problémů na obou polovinách hřiště, i když míč držela na svých kopačkách mnohem častěji. Toulouse hrálo jinak velmi účelně a efektivně, takže o to víc zamrzela velká ztráta. Tu hosté utrpěli ve 35. minutě, když musel pro zranění střídat brankář Lovre Kalinić. Místo něj se na hrací plochu dostal nerozehřátý Baptiste Reynet.

Krátce před odchodem obou celků do šaten domácí vymysleli velmi jednoduchou akci, kterou po skvělém pasu Payeta posílal vysoko nad bránu Álvaro González. Ačkoli se favorit dnes výjimečně trápil, přeci jen málem odcházel do kabin spokojenější. Ve druhé nastavené minutě totiž brankář Reynet musel krásným skokem likvidovat tvrdou ránu Radonjiće.

Druhá půle pokračovala v zavedeném scénáři. Domácí Olympique držel míč mnohem častěji na svých kopačkách. S výjimkou, že tentokrát hrozili domácí. Nejprve se jen tři minuty po změně stran pokoušel vypálit Álvaro González a mířil jen těsně nad břevno. Tohoto varování si hosté příliš nevšímali a o pár minut později inkasovali.

U vápna se dostal míč k Dimitrimu Payetovi, který se nedal odradit dotírajícím stoperem a vypálil. A dobře udělal, protože jeho rána zapadla přesně pod břevno - 1:0.

Na další šance jsme čekali delší dobu. Deset minut před koncem se zaskvěl brankář Mandanda, který po Moreirově parádním centru vychytal zblízka zakončujícího Leyu. Stvrdit výhru na 2:0 mohl opět Payet po chybě Gabrielsena, který mu dovolil postupovat na Reyneta. Jenže Payet tentokrát minul bránu hostí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele