5. kolo
14.09.2019 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Neymar nůžkami v nastavení rozhodl o výhře PSG

Jen s jednou brankou se museli diváci spokojit v Parku princů, kam zavítal Štrasburk. Favorit sice žádné překvapení nedovolil, ale na tři body se pořádně nadřel. Alsasané byli bodovému zisku velice blízko, ovšem o radost je připravil ve druhé minutě nastavení Brazilec Neymar, jenž vystřihl parádní nůžky.

Po vleklé sáze ohledně přestupu do Barcelony se Neymar po dlouhé době objevil v sestavě PSG a to rovnou od úvodní minuty. Pařížany čekal v Parku princů nepříjemný soupeř ze Štrasburku a že to favorit nebude mít jednoduché se potvrdilo.

Paříž sice zahrozila jako první, ale až po čtvrthodině hry prostřednictvím nepřesné střely Choupo-Motinga. Štrasburk se také neostýchal a první zákrok si připsal Keylor Navas. Nová akvizice z Realu Madrid vyškrábla Ajorqueho střelu. PSG bylo dle očekávání více na balónu, ale o velkém tlaku nemohla být řeč. Po půlhodině hry mohl potrestat zaváhání hostujícího brankáře Neymar, ale jeho lob si cestu do branky nenašel. Štrasburk nakonec mohl domácí nemile zaskočit těsně před koncem prvního poločasu, ale Koného hlavička z malého vápna šla nad!

Neproměněná šance ze závěru prvního poločasu mohla Racing hodně mrzet, protože žádnou větší šanci už si do konce utkání nevypracoval. S Pařížany se však držel dlouho a užuž to také vypadalo na senzační remízu, ovšem v poslední možné šanci udeřil Neymar.

Ještě než se tak stalo měl gólman Sels dva výtečné zákroky, během kterých držel naděje hostů nad vodou. Poprvé to bylo proti Neymarovi, po druhé Anderu Herrerovi. V nastavení tlak Paříže vygradoval v nádhernou branku. Idrissa Gueye poslal z levé strany parádní centr a Neymar ho nůžkami uklidil k tyči. PSG vyhrálo 1:0 a potvrdilo vedení v Ligue 1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele