25. kolo
16.02.2020 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Proměněná penalta rozhodla o vítězství Remeše nad Rennes

Stejným výsledkem skončilo i poslední vzájemné klání těchto dvou celků. Remeš na Les Rouges et Noirs vyzrála celkově už počtvrté za sebou. Pro tým Juliena Stéphana je to docela komplikace. Naopak Davida Guiona těší, že jeho skvadra poskočila do horní poloviny tabulky.

Ve 12. minutě uzmul Joris Gnagnon na poslední chvíli balon od kopačky domácího Boulayeho Dii. Kdyby se tak nestalo, před třiadvacetiletým útočníkem by stál už jenom brankář Edouard Mendy. Ve čtyřiadvacáté minutě pokazil Xavier Chavalerin přihrávku, která potom směřovala přímo na branku. Gólman ve službách Rennes podklouzl, ale včas se zase zvedl.

Do konce úvodního poločasu byly k vidění spíše nepřesnosti na obou stranách. Ve třiapadesáté minutě převzal balon Moussa Doumbia, na hranici vápna ho zasekl, čímž si udělal prostor ke střele pravačkou, která ale letěla nad branku. Po hodině hry se rozehrávky standardní situace ujal Benjamin Bourigeaud a nakonec zamířil o dobrý metr vedle.

Následně pálil Moussa Doumbia přímo do rukavic gólmana Mendyho. V 70. minutě zradila gravitace na hranici vlastní šestnáctky kapitána Damiena Da Silvu, takže instinktivně zatáhl za záchrannou brzdu tím, že povalil El Bilala Tourého na zem. Rozhodčí Florent Batta se ještě poradil s videem a penaltu potvrdil. Sám faulovaný mířil doprava, zatímco Mendy skákal na opačnou stranu - 1:0.

V 75. minutě se do zakončení tlačil M’Baye Niang. Jenže šance, že by prostřelil tři před ním bránící protihráče, byla asi stejně velká, jako že se Billy Ketkeophomphone někdy v Ligue 1 stane králem střelců. Bretaňský klub pak hrál více s míčem a snažil se soupeře dostat pod tlak. I díky několika spolehlivým zákrokům Axela Disasiho si nevypracoval skoro žádnou velkou příležitost.

S výjimkou střely Raphinhy, se kterou si ale poradil Predrag Rajković. Remeš tedy odčinila zaváhání se Štrasburkem a na bodový zisk bude určitě chtít dosáhnout i proti trápícímu se ASSE. Stade Rennes se pokusí o příštím víkendu v prostředí domácího Roazhon Parku vyzrát na nevyzpytatelný celek Nîmes Olympique.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele