5. kolo
27.09.2020 15:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Pyrrhovo vítězství: Monako i přes dva vyloučené přestřílelo Strasbourg

Vydřené vítězství i za cenu dvou vyloučených hráčů si připsalo Monako. Knížecí celek sice vedl po klidné první půli o dva góly, ale po změně stran přišel nejprve o Tchouaméniho a posléze i Disasiho.

Monako bylo před zápasem favoritem a vzhledem k průběhu prvního poločasu se komplikace nečekaly. Už v 9. minutě předvedli domácí první povedenou akci, na jejímž konci byla přihrávka Vollanda a přesné zakončení Wissama Ben Yeddera. Hra se pak sice vyrovnala, ale Monako před koncem prvního poločasu vstřelilo druhý gól. Po centru Ballo-Tourého se prosadil hlavou Ruben Aguilar.

Domácí vedli po prvním poločase 2:0, ale bylo jasné, že pokud soupeř sníží, vrátí se do zápasu. A přesně to se na začátku druhého poločasu stalo. Hostující kouč poslal na hrací plochu Mehdiho Chahiriho a ten využil rozhozené obrany Knížat a přesnou koncovkou snížil. Monaku sice vrátil dvoubrankové vedení po nezištné přihrávce Vollanda opět Wissam Ben Yedder, ale ani druhý takto vypracovaný náskok Monako neudrželo.

V 55. minutě si zkomplikovalo situaci vyloučením Tchouaméniho, který uviděl druhou žlutou kartu a o dvanáct minut později ho doprovodil do sprch i vyloučený Axel Disasi. Faul v pokutovém území byl navíc vyhodnocen jako penaltový a Ludovic Ajorque ze značky snížil na 2:3. Monako si dvacet minut před koncem zadělalo na pořádné problémy, sice stále vedlo, ale mělo dva vyloučené hráče.

Pro Strasbourg to byla obrovská šance na možný zvrat, jenomže knížata se dobře opevnila před vlastní šestnáctkou a hostům vlastně nic nedovolila. Závěr utkání byl z pohledu Racingu velkým zklamáním, protože ani v přesilovce si nedokázal vytvořit tlak, natož větší šance.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele