16. kolo
20.12.2020 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Saint-Étienne (© AFP)

Duel mezi ASSE a Nîmes skončil nerozhodně

"Krokodýli" díky této remíze setrvávají po šestnácti kolech na barážové příčce. Saint-Étienne na tom je po nepovedeném podzimu jenom o něco málo lépe.

Skvadra Clauda Puela si první dobrou šanci připsala už ve 3. minutě. Jmenovitě to byl Ryad Boudebouz, kdo si sebral odražený balon a dobrou střelou prověřil pozornost Baptisteho Reyneta. Další pokus už přinesl úvodní změnu skóre. Právě Boudebouz centroval od rohového praporku až na zadní tyč, kde se k hlavičce dostal Harold Moukoudi a díky spolupráci s brankovou konstrukcí poslal domácí do vedení - 1:0.

Nedlouho poté Les Verts přešli do rychlého protiútoku, který zakončil nepřesně Wahbi Khazri. Díky tomu mohli hosté už za tři minutky vyrovnat. Po pěkné akci se kulatý předmět nakonec se štěstím odrazil do ideálního prostoru k Mattéovi Ahlinvimu, jenž překonal Moulina nekompromisní ranou pod břevno - 1:1.

Ve 34. minutě si Romain Hamouma zaběhl z pravé strany do vápna. Sice stihl přihrát lépe postavenému spoluhráči, nicméně vzápětí byl podražen Jessym Moulinem. Zajímavé i z toho důvodu, že fotbalista ASSE necelých deset minut předtím viděl žlutou kartu za simulování. V každém případě se kopala penalta, kterou Boudebouzovi brankář Nîmes bravurně lapil!

Reynet musel za šest minut do akce znovu, když jeho reflexy prověřil Hamouma. Další důležitý moment přišel na pořad odpoledne až v 54. minutě. Moukoudi se ve vlastním vápně postavil do cesty Sofianu Alakouchovi, což sudí Lesage vyhodnotil jako další pokutový kop. Renaud Ripart ukázal Ryad Boudebouzovi, jak se to dělá. Sedmadvacetiletý forvard ve službách Les Crocodiles totiž zvolil v podstatě Panenkovský dloubáček - 1:2.

K radosti příznivců klubu ze Stade Geoffroy-Guichard se podařilo vyrovnat už za sedm minut. Těžko soudit, jestli Adil Aouchiche skutečně zamýšlel balon takhle sklepnout pro Arnauda Nordina, který pak slavil úspěch se svou střelou z nějakých osmnácti metrů, přestože si na ni Reynet sáhl - 2:2. Hostující jednička se musela činit opět v 68. minutě, když zlikvidovala pokus Denise Bouangy. Více pozoruhodných příležitostí už tenhle duel nepřinesl.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele