10. kolo
08.11.2020 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Nantes konečně zabralo a z Lorientu odváží vítězství

To se ale nerodilo snadno. Hosté o něm rozhodli až dvěma brankami v závěrečné desetiminutovce. Díky tomu mají v tabulce jedenáct bodů a zápas s Lens k dobru. Les Merlus zůstávají po šesté porážce těsně nad sestupovými vodami.

První slibnou příležitost si na Stade du Moustoir připsal domácí Terem Moffi. Jeho lob však nakonec minul levou tyčku. V 15. minutě se aktivní Ludovic Blas vydal neohroženě do pokutového území, kde se střetnul s Andrewem Gravillonem. Sudí Frappart však po téhle velmi podezřelé situaci nechal k nelibosti Gourcuffova týmu směle pokračovat ve hře.

Následně sehráli jednoduchou akci domácí. Jonathan Delaplace v jejím závěru centroval z pravého křídla. Ve vápně našel Moffiho, jehož hlavička z ideálního prostoru postrádala větší přesnost. V devětadvacáté minutě tvrdě vypálil Armand Laurienté a Alban Lafont se musel činit. Ve 33. minutě brankáře Nantes opět zaměstnal v dobré formě hrající Terem Moffi.

Na opačné straně napřáhl Andrei Girotto, jenže na tenhle pokus nebude ani sám hráč dlouho vzpomínat. Příště se o slovo přihlásil jeho spoluhráč Ludovic Blas. Jeho střela z větší vzdálenosti nemohla Paula Nardiho překvapit. V závěru poločasu si ještě na dlouhý balon naběhl Pierre-Yves Hamel. Bohužel pro Lorient "šatňáka" nevsítil.

Hned po změně stran vyslal z hranice velkého čtverce razantní pumelici Blas. Skóre ale zůstalo dál bezbrankové. Ve třiapadesáté minutě znovu zahrozili "Kanárci". Pěkná akce jim radost nepřinesla. V 56. minutě se míč dostal k na malém vápně stojícímu Yoane Wissovi, jemuž v rozhodující moment skočil do střely Dennis Appiah.

Následně centroval z pravé strany Delaplace na zadní tyč, kde se do balonu z voleje opřel Sylvain Marveaux a rozezvonil tyč! V 80. minutě posunul Abdoulaye Touré do vápna, kde střílel po zemi pravačkou Abdoul Kader Bamba. Nardi nemohl při nejlepší vůli zasáhnout - 0:1. Než se domácí defenziva vzpamatoval z inkasované trefy, třepetal se míč znovu v síti.

Ve čtyřiaosmdesáté minutě totiž našel Randal Kolo Muani mezi obránci volného Ludovica Blase, jenž udělal kličku brankáři a z úhlu skóroval - 0:2. Celou situaci ještě bylo nutné opětovně zhlédnout na videu, ale vše se ukázalo býti v souladu s pravidly. Les Canaris si budou chtít další výhru připsat za týden proti Metám. Svěřenci Christopha Pélissiera zajíždějí do Lille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele