24. kolo
06.02.2021 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Lorient doma vyhrál potřetí za sebou, Remeš skolil jediným gólem kapitán Abergel

Poté, co mužstvo Lorientu prošlo hromadně nástrahami onemocnění koronavirem, se dostalo do nejlepší fazóny od začátku tohoto ročníku. Po vítězstvích nad Dijonem a PSG a remíze na půdě Rennes zvládlo následný duel s Remeší a vymanilo se poprvé od kola číslo jedenáct ze sestupového pásma. Jeho protivník naopak nyní přišel o třízápasovou sérii neporazitelnosti.

Už třikrát v řadě udrželi hosté čisté konto, tentokráte ale v tomto ohledu zastrádali. Jeden inkasovaný gól by ovšem nemusel představovat takový problém, kdyby se jim lépe dařilo v ofenzívě. Les Merlus se stali jejich teprve druhými přemožiteli v posledních deseti kolech. Za toto období je skolilo po velké bitvě už jenom o titul usilující Lille, a to v půlce ledna.

Domácí se osmělili jako první, a to ve 12. minutě, to když přímý volný kop rozehrál střelou na bránu Laurienté, nicméně kýžený prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Na druhé straně se ve velmi slušné pozici objevil ve 35. minutě Cafaro, ani on však neseřídil svoje mířidla dobře. A ve 45. minutě se Cafaro neprosadil znovu, jeho standardku totiž zlikvidoval gólman Dreyer.

V 53. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik tohoto střetnutí. Gravillon přenechal míč kapitánovi Abergelovi, ten udělal pár kroků směrem za vápno a odtud ho nasměroval parádně k tyčce. Remeš se na žádnou odpověď nezmohla, ba naopak mohla být ráda, že v 71. minutě nezacílil po brejku Grbic a že v 90. minutě vychytal solidní možnost Wissy gólman Rajkovič.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele