16. kolo
20.12.2020 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Rennes po dobrém výkonu přehrálo Lorient

Tým Juliena Stéphana si proto zaslouženě připisuje třetí výhru v řadě, která ho posouvá na výbornou pátou pozici. Jedenáctá porážka pro změnu posílá úřadujícího mistra Ligue 2 zpátky do sestupového pásma.

Prvním hráčem, který trefil prostor mezi třemi tyčemi, byl ve 13. minutě Enzo Le Fée. Ke škodě domácího celku by až příliš přesný, takže Romain Salin nechal děkovat. Poté centroval z pravé strany Jérémy Doku a ve vápně osamocený Adrien Hunou mířil hlavou do tyče. Aktivní hosté se úvodního zaslouženého zásahu dočkali ve 23. minutě.

Těžko říci, jestli zcela úmyslně, každopádně Steven N’Zonzi po rozehrávce přímého kopu sklepl hlavou přesně pro Damiena Da Silvu, jemuž výrazně pomohla teč Jérémyho Morela - 0:1. Do konce úvodního dějství stihl Enzo Le Fée ještě jedno zakončení nad branku. Po změně stran se situace téměř opakovala, akorát s tím rozdílem, že svého spoluhráče v nepřesnosti zastoupil Trevoh Chalobah.

V 70. minutě se Les Rouges et Noirs mohli opět radovat. Doku a Benjamin Bourigeaud si dvakrát vyměnili balon, aby druhý jmenovaný předvedl kvalitní zakončení levačkou na vzdálenější tyč - 0:2. Za dalších šest minut už bylo definitivně rozhodnuto. Clément Grenier vyslal po pravém křídle Martina Terriera. Ten měl minimálně tři možnosti, jak v celém útoku pokračovat.

Nakonec volil individuální akci přes Chalobaha, aby svou přízemní střelou z rohu pokutového území dal výsledku jeho finální podobu - 0:3. Do konce zápasu stihl ještě Bourigeaud posadit centr na hlavu Da Silvy, který druhý gól nepřidal. V nastaveném čase se osmělil Clément Grenier. Ale že ani z tohoto mráčku nezapršelo, Rennes rozhodně mrzet nemuselo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele