16. kolo
20.12.2020 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Angers (© AFP)

Nantes v samotném závěru vyválčilo proti Angers alespoň bod

Svěřenci Patricka Collota však nadále balancují nad sestupovým pásmem. A to se příště střetnou s rozjetým Lyonem. Angers má po šestnácti kolech na kontě třiadvacet bodů, což znamená, že pohárové příčky zůstávají při tradiční vyrovnanosti Ligue 1 na dohled.

A že výběr Stéphana Moulina už několikrát v tomto ročníku ukázal, že má na to, aby si fotbal v evropském měřítku vyzkoušel. Bohužel ne všechna utkání proti papírově slabším soupeřům se daří zvládat zcela podle představ. Na Stade de le Beaujoire to také vypadalo s dalším vítězstvím velmi nadějně, dokud nepřišla nešťastná poslední minuta.

Jako první vyzkoušel Albana Lafonta ve 14. minutě rychlík Loïs Diony. V následujících minutách hráčům rozhodně nešlo hráčům upřít snahu, nicméně se nedařilo cokoli kreativního vymyslet. Pomoci tedy musela standardní situace. Konkrétně rohový kop, který do optimálního prostoru poslal Thomas Mangani.

Brankář Lafont chtěl míč vyboxovat pryč. Avšak Romain Thomas u něj byl dříve, a tak nebyl problém hlavou uklízet do odkryté branky - 0:1. To se psala 42. minuta a do poločasového odchodu do šaten se ani jednomu z celků nepodařilo směrem dopředu nic pozoruhodného vymyslet. Každopádně Les Canaris ve druhé půli museli zabrat, aby mohli pomýšlet alespoň na vyrovnání.

Jenže je často srážela nepřesnost, což ostatně platilo i pro Angers. V 83. minutě mohl navýšit skóre Pierrick Capelle, kdyby Lafont alespoň částečně nenapravil svoje zaváhání, které vedlo k zatím jediné brance zápasu. Konečnou podobu tedy získal výsledek až v nastaveném čase. Nejprve pálil střídající Bridge Ndilu do levé tyče.

Prodloužený centr ještě Paul Bernardoni vyrazil. Nicméně jeden z obránců při snaze o odkop nastřelil pouze Charlese Traorého, od něhož se míč ze vzdálenosti nějakých jedenácti metrů odrazil na místo určení - 1:1. Mimořádně šťastná trefa tak přinesla Nantes remízu. Naopak hráči Angers patrně budou dlouho přemýšlet nad tím, jak se taková věc vůbec může přihodit.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele