37. kolo
16.05.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Brest nedokázal proti MHSC využít početní výhodu, oba celky se rozešly smírně

Padesát minut měli svěřenci Oliviera Dall’Oglia na to, aby tento duel vyhráli. Nestalo se, a tak budou v posledním kole bojovat o to, aby si vyhnuli ošidné baráži. Stejný problém bude řešit v podstatě dalších pět týmů. Naopak La Paillade může o osmou příčku připravit pouze Nice.

První šance se na Stade de la Mosson zrodila v 9. minutě. Romain Perraud nacentroval a Steve Mounié hlavou netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Krátce poté se osmělil střelou z větší vzdálenosti Hugo Magnetti. Ani on nebyl úspěšný. Hosté byli nadále aktivnější a po centru Harise Belkably došlo ve vápně Montpellieru k dosti nepřehledné situaci, až se míč otřel o brankovou konstrukci. Už předtím byl však máván a pískán ofsajd.

V jednatřicáté minutě musel do akci Dimitry Bertaud, protože jeho směrem letěla nebezpečná hlavička Mouniého. Potom zkusil štěstí Florent Mollet, jenže tohle nepřesné zakončení si za rámeček rozhodně nedá. Zmíněný hráč jihofrancouzského klubu ve 39. minutě nesmyslně brnknul o kopačku Mouniého a rozhodčím Petitem byl bez předchozího napomenutí rovnou vyloučen.

Der Zakarianův tým byl alespoň ušetřen penalty ve svůj neprospěch, neboť se ukázalo, že k celému incidentu došlo vně šestnáctky. V každém případě dohrávat více než poločas o deseti mužích také není zrovna terno. Vyloučení mohl záhy potrestat Franck Honorat. Bertaud jeho pokus kryl, takže do šaten se šlo na bezbrankového stavu.

Po změně stran jako první nebezpečně pálil Andy Delort a jeho ráně chyběly centimetry. V 54. minutě se do zakončení dostal dres Les Pirates oblékající Romain Faivre a gólman vyrážel na roh, po kterém Brendan Chardonnet hlavou mířil nad břevno. Ten samý hráč za necelých 120 sekund orazítkoval brankovou konstrukci a MHSC měli velkou kliku, že odražený balon dopadnul na čáru.

Také další příležitosti patřily Brestu. Jenže neskóroval ani Hugo Magnetti, ani Mounié, jemuž poslal fajnovou přihrávku Honorat. Po hodině hry přišla řada na domácí. Stephy Mavididi ale ztroskotal na vyběhnuvším Larsonneurovi. Po následném centru si pořádně oddychnul Jean-Kevin Duverne, když trefil břevno vlastní brány. Patnáct minut před koncem chyboval Congré a jenom díky skvělému zákroku Bertauda nešli Piráti do vedení. Ač gól v tomto klání nepadnul, žádná fotbalová nuda se nekonala.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele