35. kolo
02.05.2021 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Moussa Koné (© AFP)

Nîmes a Remeš se nakonec rozešly smírně

Konečná remíza 2:2 více vyhovuje hostům, protože díky ní mají definitivní jistotu setrvání v nejvyšší francouzské soutěži. Naopak Olympique zůstává na devatenácté příčce, o dva bodíky za FC Nantes a o šest za Lorientem, který drží první nesestupovou a nebarážovou pozici.

Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Zinedine Ferhat proměnil v úvodní desetiminutovce alespoň jednu ze svých šancí. Alžírský záložník měl nejprve před sebou už jenom gólmana, jehož však nedokázal z bezprostřední blízkosti prostřelit. Při druhém pokusu si zaběhnul za obranu a zakončoval z první. Predrag Rajković svůj tým znovu podržel.

Ještě během úvodní čtvrt hodiny byl Ferhat faulován a nařízeného přímého kopu z dobré pozice se ujal Sidy Sarr. K prvnímu zásahu opět mnoho nechybělo. V 16. minutě si zaběhnul za obranu Boulaye Dia. Ve velké rychlosti míč ideálně netrefil, čímž muži mezi třemi tyčemi usnadnil zákrok. Co se nepodařilo Diovi, o to se postaral ve 30 minutě Nathanaël Mbuku.

Mladý útočník zakončoval placírkou z nějakých pětadvaceti metrů a balon k údivu všech zapadnul k pravé tyčce - 0:1. Do konce poločasu se už na trávníku nic pozoruhodného neudálo, takže do šaten šli spokojenější hosté. Těsný náskok se rozplynul necelých 120 sekund po startu druhé pětačtyřicetiminutovky.

Centr do vápna díky nedůrazu v obraně doputoval před pravačku Renauda Riparta, který se dvakrát nerozmýšlel a po zemi dopravil kulatý předmět na místo určení. Nutno podotknout, že v tomto případě měl Rajković kopec smůly - 1:1. V 66. minutě se pořádně zapotil Baptiste Reynet, jelikož musel čelit hned třem soupeřovým střelám.

Na opačném pólu zase vychytal srbský brankář Lamineho Fombu. V 71. minutě se misky vah přehouply na stranu Krokodýlů. Dlouhý centr prodloužil do vápna Zinedine Ferhat a Moussa Koné bleskurychle uklízel přesně k pravé tyči - 2:1. Zanedlouho mohl zřejmě definitivní hřebíček přidat Niclas Eliasson. Predrag Rajković znovu čaroval.

A tak se mohli Les Rouges et Blancs dočkat vyrovnání. Deset minut před vypršením řádné hrací doby se o něj postaral Alexis Flips poté, co se jeho nepovedený centr z pravé strany odrazil o tyč do sítě - 2:2. V nastaveném čase byly k vidění ještě dvě příležitosti, na každé straně jedna. Nejprve Reynet krotil Chavalerinovu pumelici, a potom ve vyložené pozici selhal Fomba. Dva body navíc by přitom Nîmes bývaly přišly maximálně vhod.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele