17. kolo
23.12.2020 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Mladík Pembélé zařídil rozhodující trefu, PSG na závěr roku skolilo Štrasburk

PSG sice urvalo čtyřgólové vítězství nad Štrasburkem, přesto mu ani tento tříbodový výsledek nepomohl stát se očekávaně podzimním mistrem, neboť jeho konkurenti z Lyonu a Lille na závěr roku taktéž urvali všechny body ze svých utkání. Svěřenci trenéra Thomase Tuchela tak zůstali na svém, ze třetího místa i nadále ztrácejí jeden jediný bod na první a druhou příčkou.

Domácí se museli vypořádávat s velkou marodkou, a bylo opět znát, že k podání optimálního výkonu mají daleko. Jejich sok, jehož mimo jiné také trápilo hned několik absencí před tímto kláním, ještě jedenáct minut před koncem choval naději aspoň na vyrovnání. Jenže Pařížané nakonec přece udeřili ještě třikrát, a doplnili tak gólový účet po první brance z první půle.

Právě tuhle rozhodující branku přitom zařídil hodně nečekaný střelec. Teprve osmnáctiletý Pembélé, jehož hlavními povinnostmi jsou především ty defenzivního charakteru, prožil debut v dresu pařížského giganta teprve na konci listopadu v duelu s Bordeaux. A neměl na tohle utkání úplně nejlepší vzpomínky, protože si například připsal na své konto nepopulárního vlastence.

Nicméně tentokráte již pálil do těch správných míst. Di Maríův pokus ještě stačil brankář Kawašima vytěsnit, pouze však k nohám Pembélého, který již doklepl míč za jeho brankovou čáru. Domácí poměrně v pohodě a klidu hlídali těsný náskok, Štrasburk se následně dostal jen k jednomu přímému ohrožení gólmana Navase, jenž si každopádně poradil s možností Laly.

Tým vedený trenérem Thierrym Laureym držel PSG na uzdě i po přestávce, ovšem dostat ho pod nějaký tlak a případně odpovědět na inkasovaný gól nebylo v jeho silách. A jakmile v závěru trochu více otevřel obranu, pařížský výběr začal trestat. V 79. minutě konkrétně zásluhou Mbappého, jenž i přes jisté zdravotní komplikace nakonec odehrál skoro celý zápas.

Hostující náhradník Diallo ve středu pole ztratil balón, zmocnil se ho tak Di María, který se zbavil bránícího Mitroviče, předložil pak přihrávku na aktuálně nejlepšího šutéra Ligue 1, a ten z vyložené pozice zaznamenal dvanáctý ligový přesný zásah. Dvě minuty před koncem Les Parisiens skórovali potřetí, Gueye se po pobídce od Draxlera trefil ze střední vzdálenosti.

Zdecimovaný Štrasburk, jenž absolutně nezvládl finální pasáže tohoto střetnutí, musel skousnout ještě jeden nezdar v první minutě nastavení. Verrattiho zakončení, který přelstil z blízkosti Kawašimu obloučkem, stačil zastavit na poslední chvíli vracející se Aholou, avšak v záloze ještě číhal hladový Kean, a ten bez obtíží nasměroval merunu do odkryté brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele